Kalifornia elutasítja az egyneműek házasságát
(forrás: www.kath.net – 2008. november 6.)

USA
Az amerikai elnökválasztással egyidőben, november 4-én, kedden számos amerikai államban 153 népszavazásban a legkülönbözőbb témákról szavaztak. Az állítólagosan liberális Kaliforniában a választók többsége olyan törvényt szavazott meg, mely a néhány hónapja engedélyezett homo-házasságot újra megtiltja. Floridában és Arizonában szintén az azonos neműek házassága ellen szavazók voltak többségben. Arkansasban olyan referendum kapott többséget, mely megtiltja, hogy nem házasságban élő párok gyermekeket adoptáljanak vagy neveljenek.

Ezzel szemben három államban vesztett a Pro-Life-mozgalom. Dél-Dakotában és Coloradóban a polgárok visszautasítottak egy általános abortusz-tilalmat. Washington államban egy demokrata képviselő által benyújtott törvényjavaslat az eutanázia engedélyezésére megkapta a szavazatok többségét. Michigan államban az embrionális őssejtekkel folytatott vitatott kutatás könnyítését szavazták meg a polgárok.

A Pro-Life-mozgalom bejelentette, hogy belátható időn belül legalább 16 további amerikai szövetségi államban nyújtanak be referendumot az abortusz ellen.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA