Homo- és szekuláris fasizmus veszélyére való figyelmeztetés
(forrás: www.kath.net – 2008. november 27.)

USA
Newt Gingrich, az USA-képviselőházának egykori szóvivője a Fox-News amerikai tévécsatornának adott interjújában figyelmeztetett a homo- és szekuláris fasizmus veszélyére. A fasizmusnak ez a fajtája mára már az erőszak alkalmazására is hajlandó, hogy akaratát az ország maradékára rá kényszerítse.

Gingrich beszédében a homo-házasságról nemrégiben Kaliforniában lezajlott választásokra utalt. E választáson a túlnyomó többség a homo-házasság ellen szavazott. Ezt követően erőszakos megmozdulásokra került sor. Azokat az embereket, akik a homo-házasság ellen szavaztak vagy erre a célra alakult csoportokat támogattak, radikális homo-aktivisták megfenyegettek és nyomás alá helyeztek. Különösen a feketéket fenyegették meg, mert legnagyobb részük a homo-házasság ellen szavazott, miként erről a Time Magazin pár nappal ezelőtt beszámolt.

Newt Gingrich a Fox-interjúban szó szerint ezt mondta: „Úgy gondolom, hogy egy homo- és szekuláris fasizmus van az országban. Úgy gondolom, hogy ez mindazok ellen nagyon veszélyes fenyegetést jelent, akik a tradicionális vallásokban élnek. Ha hiszünk a történelmi kereszténységben, akkor ezzel a ténnyel számolnunk kell.”


VISSZA


vissza

a KÖNYVTÁR oldalra                              a KEZDŐLAPRA