A keresztényüldözés szubtilis módja
(forrás: www.kath.net – 2008. november 11.)

Madrid/Spanyolország
A növekvő szekularizáció és az ateista ideológia üldözi a fiatal embereket, akik keresztény hitük miatt „neurotikusnak” érzik magukat és szégyenkeznek hitük miatt. Erről panaszkodott José Ignacio Munilla spanyol püspök legújabb pásztorlevelében.

„Anélkül, hogy a fizikai üldözés fokát elérnénk, napjainkban nagyon agyafúrt és hatásos eszközök léteznek, mellyel a fiatal embereket kényszeríteni lehet, úgyhogy végül vallási szabadságuk a gyakorlatban korlátozva lesz. A létezés szekularista elképzelése egy szekuláris ideológiával együtt határozott támogatásra talál azoknál, akik a nyilvános kulturális kezdeményezéseket támogatják, és a tömegmédia nagy része is ezt terjeszti széles körben.

Ez hozzájárul annak a benyomásnak a kialakulásához, hogy a keresztény hit szemben áll társadalmunk kultúrájával”, analizálta a püspök. Ez az üldözésnek nagyon hatásos és irgalmatlan fajtája, melynek áldozatai „neurotikusnak érzik és szégyellik magukat”. „Normális dolog az, hogy nyugaton (melynek keresztény gyökerei vannak!) a más vallású emigránsok hitüket jobban gyakorolhatják, mint a fiatal »bennszülött« katolikusok?”

Munilla püspök emlékeztetett XVI. Benedek pápa üzenetére a „Relativizmus diktatúrája” ellen. „Az utolsó években ismételten tanúi voltunk, hogy a »tolerancia« nem volt más, mint első lépés arra, hogy mindenkire rákényszerítsék a kötelező szekularista ideológiát.”


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA