Saját apja ölte meg kereszténnyé lett lányát
(forrás: www.kath.net – 2008. augusztus 23.)

Riad/Szaúd-Arábia
Szaúd-Arábiában egy fiatal keresztény nőt hite miatt saját apja brutálisan meggyilkolta. Az ország fővárosában, Riadban ölte meg a muzulmán férfi a lányát, miután megtudta, hogy az áttért a keresztény hitre – jelentette csütörtökön az Open Doors segélyszervezet.

A férfi kitépte lánya nyelvét és élve elégette. Néhány nappal halála előtt a keresztény nő, kinek nevét nem adták meg, internetes naplójában (blogján) azt írta, hogy családja hitének megváltoztatásával kapcsolatban már gyanút fogott, és ezért félti az életét.

Fanatikus muzulmánok azt hiszik, hogy Mohamed arra adott nekik megbízást, hogy minden olyan személyt, aki elhagyja az iszlám vallást, meg kell ölniük. Szaúd-Arábiában az iszlám államvallás, a 27 millió lakosnak 99 százaléka muzulmán. Az országban lakó kevés keresztény többnyire vendégmunkás és kereszténységre áttért egykori muzulmán, akik azonban vallásukat titokban gyakorolják.

Az Open Doors listáján, melyen azok az országok szerepelnek, ahol a keresztényeket a leginkább üldözik, Észak-Korea mögött Szaúd-Arábia áll a második helyen.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA