Ami a New Orleans-i hurrikán történetéből kimaradt
(forrás: www.kath.net – 2009. február 1.)

Linz/Ausztria
Miután a pápa Linz segédpüspökévé a sokak szerint túlságosan konzervatív papot, Gerhard Maria Wagner Windischgarsten-i plébánost nevezte ki, az osztrák médiában újult erővel indult el a pápa elleni támadás.
     Még Josef Pühringer, Felső-Ausztria tartományfőnöke is beleártotta magát a Vatikán autonóm döntésébe. A politikus a televíziónak adott interjújában azt nyilatkozta, hogy Rómában olyan döntés született, mely nem felel meg az osztrák egyházmegye elképzelésének. Szószerint ezt mondta: „Ez a döntés arra utal, hogy Rómában az egyházmegyéről olyan kép uralkodik, mely véleményem szerint nem felel meg a valóságnak. A Windischgarsten-i plébánossal egy nagyon konzervatív papra esett Róma választása.”
     Míg a hívő katolikusok örülnek az új kinevezésnek, addig néhány egyházi funkcionárius és pap kritizálja azt. A katolikus férfimozgalom vezetője a tévében szószerint ezt mondta: „Félő, hogy ezzel Schönborn bíboros vonala erősödik meg.” A linzi egyházmegye általános dékánja pedig ezt: „Korunk kérdéseire nem lehet a 15. századból származó válaszokkal reagálni.” A püspöki konzisztórium egyik tagja: „Ez egy konzervatív és restaurálni akaró tendencia a mostani pontifikátus alatt.”

Emellett az újságírók előszedték Gerhard Maria Wagner 2005-ben a New Orleans-i katasztrófa alkalmából mondott szavait, és – mint mindig – eltorzítva közlik őket, hogy ezzel is rossz hírben tüntessék fel a plébánoson keresztül a pápát.


Az alábbiakban Gerhard Wagner 2005-ös beszédének autentikus szövege következik:

„Amit talán Önök sem tudtak, arról a média most számolt be: A »Katrina« hurrikán New Orleans-ban 2005. július 7-én nem csak minden éjszakai lokált és bordélyházat pusztított el, hanem a város mind az 5 (!) abortusz-klinikáját (mindössze 485 ezer lakosnál) is!
     Tudták Önök, hogy a katasztrófa utáni második napra a homoszexuális egyesületek a francia negyedben egy 125 ezer homoszexuális felvonulásából álló parádét terveztek? Ennek a 34. jubileumi felvonulásnak, mely a »Déli dekadencia« nevet viselte, már hosszú ideje folytak az előkészületei. A kommentátorok azt írták, hogy ezekben a napokban New Orleans szélesre tárja majd a város kapuit, hogy a bűnt az egész világnak celebrálja.
     A sajtó értesülései szerint az elmúlt évben azokat a keresztényeket, akik e felvonulás ellen tiltakoztak, börtönbe csukták.
     New Orleans polgármestere, Ray Nagin, e szavakkal kampányolt az ünnep mellett: »Nincs még egy ilyen hely a világon, mint ez!« Világosan egy »nagyszerű rendezvényről« beszélt.

Ahogy csak most és lassacskán nyilvánosságra kerül, e városban az erkölcsi állapotok leírhatatlanok voltak. Nem akármilyen város süllyedt el tehát itt, hanem a »nép álomvárosa a legjobb bordélyokkal és a legszebb szajhákkal«.

A feltűnően sokasodó természeti katasztrófák vajon csak az ember okozta környezetszennyezettség, vagy sokkal inkább »a lelki környezet szennyezettségének« következményei? Erről a kérdésről a jövőben egyre jobban el kell gondolkodnunk.”


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA