Mielőtt cselekszünk, tegyük fel a kérdést: Kinek használunk tettünkkel?
Írta: Élthes Eszter, a honlap készítője

Amikor a rendőrség nekilát felderíteni egy bűnügyet, elsőként a következő kérdést járja körül: „Kinek az érdekében történt az esemény? Ki húzott hasznot az elkövetett bűntettből?”

Nos, a fenti módszert a nyomozók nem valami rendőri szakmai cselként, sajátságosan csak a bűnügyekre érvényes eljárásként alkalmazzák, hanem azért, mert a logika, a józan ész ezt diktálja.

Ha a magát ugyan katolikusnak nevező, de valójában a katolikus Egyháztól idegen célokat követő szervezet a budapesti Apostoli Nunciatúra elé, szombatra tervezett „szimpátiatüntetésének” okait józan ésszel próbáljuk megfejteni, mindenekelőtt egy valamit tudunk teljes bizonyossággal megállapítani:

KIKNEK AZ ÉRDEKEIT NEM SZOLGÁLJA EGÉSZEN BIZTOSAN EZ A MEGMOZDULÁS:
     – A KATOLIKUS EGYHÁZÉT,
     – A KATOLICIZMUSÉT,
     – A KATOLIKUS TRADÍCIÓÉT,
     – A SZENT X. PIUS PAPI KÖZÖSSÉGÉT,
     – WILLIAMSON PÜSPÖKÉT,
     – A MAGYAR KATOLIKUS HÍVEKÉT,
     – EZEN BELÜL KÜLÖNÖSEN A MAGYAR HAGYOMÁNYHŰ KATOLIKUS HÍVEKÉT.

Na de akkor kiét? Ha a múlt eseményeit vizsgáljuk, nevezetesen azt, hogy a szervezők eddigi aktivitása milyen eredményt ért el a katolikus Egyház életében, azt kell mondanunk, hogy az csak rontott az Egyház, a magyar katolicizmus szervezetében és általános megítélésében, amivel kifejezetten csak ellenségeinek érdekeit szolgálta.

Ha ezt a demonstrációt hetekkel ezelőtt a média leghevesebb támadásai közben mintegy a kapott sértések ugyan átgondolatlan, de érthető viszonzásaként szervezik, még valahogy érthető lenne a dolog. De az a tény, hogy most – amikor szerencsére elült a lárma, amikor Fellay püspök, a Szent X. Pius Papi Közösség rendfőnökének kinyilvánított óhaja, hogy csend legyen Williamson püspök körül – jut egyesek eszébe ez az újabb „média-cesemege”, egyetlen dologra enged következtetni: A szervezők által itt maga a Sátán működik. Egyedül az ő érdekében áll ez az egész tüntetés-játszadozás.

Ez a hagyományhű katolikus honlap a leghatározottabban elhatárolódik mind a mostani tüntetéstől, mind az amögött álló céloktól és szellemiségtől, de legeslegjobban a szervezők kilététől. Vagyis attól, hogy ezek az emberek a Pius Közösség egyik tagja „mellett” szervezkedjenek, hogy ezek az emberek a katolikus tradíció ügyét „magukénak” tekintsék, annak nevében petíciókat fogalmazzanak, és egyáltalán ebben az ügyben bármit is tevékenykedjenek.

Hiszem és vallom, hogy az ő ügyeik, nem a katolikus Egyház ügyei, következésképpen a mi ügyeink sem.
     A legfelháborítóbb az egész szervezkedésükben az, hogy mindez éppen azoknak – a Szent X. Pius Papi Közösség vezetőinek – kifejezett tiltása ellen történik, akiknek egyik tagjáért ők állítólag küzdenek.

A Szent X. Pius Papi Közösség Magyarországért felelős papjainak (Pater Helmut Trutt, Pater Martin Fuchs) nyilatkozatát megtalálják itt a honlapon és a közösség osztrák hivatalos honlapján az alábbi cím alatt:
http://www.fsspx.at/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=1&Itemid=16.


vissza

a MAGYARORSZÁG oldalra                              a KEZDŐLAPRA