A katolikus egyház mozgósít Obama reformjai ellen
(forrás: www.kath.net – 2009. november 2.)

USA
Az Amerikai Egyesült Államok püspöki konferenciája példanélküli akcióban hívta fel az államok összes katolikusát, hogy utasítsák el Barack Obama, amerikai elnök eddig bejelentett egészségügyi reformjait, mert abban az abortuszt az állami orvosi alapellátásba sorolják.

A püspökök az Egyesült Államok mind a 19 ezer plébániáján felvilágosító kampányt terveznek, és az egyházközségek tagjait arra szólítják fel, hogy forduljanak tiltakozásukkal közvetlenül a szenátus tagjaihoz.

A püspökök nyilatkozatban jelentették ki, hogy üdvözölnek egy egészségügyi reformot, de tiltakoznak e reformnak az abortusszal kapcsolatos újításai ellen. A püspökök szó szerint így fogalmaztak: „Egy valódi egészségügyi reform rendkívül szükséges, ennek azonban az életet és minden ember méltóságát a fogantatás pillanatától a természetes halálig védenie kell. Az abortuszt világosan ki kell zárni az alap-ellátásból, viszont a lelkiismeret-szabadsághoz való jogot proklamálni kell. Senkit ne lehessen kényszeríteni az abortuszban való részvételre vagy arra, hogy adójával hozzá kelljen járulnia az abortuszok finanszírozásához.”


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA