Tájékoztatás a Belvárosi ú.n. tridenti miserendről
Kis magyar egyházi körkép

A jövőben a Belvárosi misék időpontját ez a honlap nem közli.

E honlap egyik célja – miként ez A HONLAPRÓL fiók alatt olvasható – a tradíciót komolyan vevők tájékoztatása: Ott ez áll: „Ezért igyekszem minden olyan adatot közölni, amiből az olvasók tájékozódhatnak a tridenti rítusú szentmisék időpontjairól, mert a katolikus tanítás szerint a szentmise a hívek életének középpontja.”

Minden kommentár vagy kritika nélkül döntésem okaként az ott osztogatott szórólap két oldalát közlöm. Ennek alapján ki-ki eldöntheti, hogy az ottani misék, melyekre a szórólap szerint „a belépés díjtalan”, még a hagyományhű katolikus fogalom alá tartoznak-e vagy sem.

(Csak zárójelben és nagyon halkan teszem fel a kérdést: Teljesen véletlenül alakult úgy, hogy mindig akkor van Haydn koncert a Belvárosi templomban, amikor a Thököly úton nincs mise? Vagy nem véletlen ez az egybeesés, és ezzel a módszerrel akarták a koncertre jövők létszámát megemelni? És azt sem tudom eldönteni, hogy az is a mi Urunk Jézus Krisztus irányában mutatott külön figyelmesség jele-e, hogy a következő koncertet éppen Krisztus-Király ünnepén tartják.)


vissza

a MAGYARORSZÁG oldalra                              a KEZDŐLAPRA