A kölni érsek nem engedélyezte az FSSP letelepedését
(forrás: www.exsultet.net – 2009. augusztus 24.)

Düsseldorfban egyelőre nem lesz a Szent Péter Papi Közösségnek saját háza. A Péter Közösség kölni központjának vezetője, P. Andreas Fuisting havilapjában közölte a hírt, hogy Joachim Meisner bíboros a tervezett projektet nem engedélyezte.

Július elején az érsekség azt közölte a Péter Közösséggel, hogy egy további „helyi közösség” létrehozására az érsek engedélye szükséges, és ő ezt nem adta meg. A levélben még az áll, hogy kifejezetten „megértést kérnek e döntéssel szemben”.

Egy másik levélben, mely P. Fuisting ellenvetéseire válaszként érkezett, az érsekség arról biztosítja a közösséget, hogy „a közösség lelkesedését érsekségünk területén nagyra becsüljük”.

P. Fuisting a júniusi lapban közölte a düsseldorfi hívekkel, hogy kibéreltek egy házat azzal a szándékkal, hogy „a jövőben egy, vagy talán két pap, direkt helyben az Önök rendelkezésére állhasson”. Erre azért lett volna szükség, mert jelenleg Kölnből jön hetente egyszer, vasárnaponként a Péter Közösségnek egy papja Düsseldorfba, hogy a St. Dionysius templomban a régi misét bemutassa. Hogy most, az elutasítás után mi fog történni a házzal, még nem tudni.

(szerk. megj.: A Péter Közösség letelepedését elutasító érsek ugyanaz, aki augusztus 20-án Magyarországon vendégeskedett, Erdő Péter meghívására, aki szintén visszautasította már egyszer a péteresek kérését. Milyen jó, hogy a főpapok között ekkora egyetértés uralkodik!)


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA