Háborús fenyegetődzés Németországból
(forrás: www.summorum-pontificum.de – 2009. június 10.)

A német püspökök nemzetegyházilag orientált többsége minden oldalról tüzel az eddig 30 éven át agyonhallgatott Pius Közösség ellen. A június 8-án, Fuldában felszentelt Pius-kápolna a fuldai püspök számára „egyházat veszélyeztető aktust” jelent, mely ellen a pápának tennie kell valamit.
     A püspöki konferencia elnöke, Zöllitsch érsek is „az Egyház egysége elleni támadásról” beszél, és „a Vatikán világos válaszát sürgeti erre a provokációra”. Bode püspök Osnabrückből még a Bonifatius-zarándoklaton mondott prédikációját is arra használta, hogy a Pius Közösség ellen uszítson, és a papszentelések esetére újra-kiközösítést követeljen.

Úgy tűnik, hogy néhány német püspök a június 27-re Zaitzkofenben tervezett papszenteléseket arra használja, hogy a pápát kibékülési kurzusáról lekényszerítse. A jogi helyzet átláthatatlan: egyfelől a papszentelések egy erre felhatalmazott püspök engedélye nélkül jogtalanok, másrészt a pápa mint az egyházjog ura nem követelte a Pius Közösségtől, hogy megszokott ténykedését a párbeszéd előfeltételeként beszüntesse.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA