Akkor miért adták életüket a mártírok?
VI. Pál pápa negyven évvel ezelőtt, 1969. április 3-án léptette életbe az új misét

(forrás: www.fsspx.info – 2009. április 3.)

Marcel Lefebvre érsek szavai ezen eseménnyel kapcsolatban:

Azokon az embereken, akik az ökumenikus misékhez és az új szentségekhez szoknak, fel lehet ismerni, hogy mentalitásuk is lassan megváltozik. Néhány éven belül ezek az emberek átveszik az ökumenikus szellemet, és minden vallást egyazon fokra helyeznek.
     Ha felteszik nekik ezt a kérdést: „Meg lehet menekülni a protestantizmus, a buddhizmus vagy az iszlám által?”, akkor ezek az emberek azt válaszolják: „Természetesen! Minden vallás jó.” Vagyis anélkül hogy észrevették volna, liberálisok és protestánsok lettek.

Csak egyetlen vallás létezik. Ha Jézus Krisztus, a mi Urunk Isten, és ha Isten egy vallást alapított, a katolikus vallást, akkor nem létezhet más vallás.

Ottaviani bíboros a „Vallási toleranciáról” szóló dokumentumában ezt így fogalmazta meg. Elviseljük a tévedéseket, mert nem tudjuk megakadályozni, hogy elterjedjenek. De nem állítjuk őket az igazsággal megegyező fokra. Különben megszűnik a hithirdetés szelleme. Ha minden téves vallásban meg lehet menekülni, akkor miért kellene misszionálni? Mit tanított az Egyház kétezer éven át? Miért adták életüket a mártírok? Miért kínoztak és öltek meg olyan sok misszionáriust a missziókban? A misszionáriusok vérüket és életüket adták ezért! Mi ezt az új tézist nem fogadhatjuk el.

Maradjunk katolikusok! Nagyon veszélyes az ökumenizmusba lecsúszni. Olyan vallásba kerülnénk, mely többé nem a katolikus vallást jelenti.

Szívből kívánom, hogy Urunk, a katolikus Egyház, a pápa és a katolikus vallás mellett bizonyságot tegyünk, akkor is, ha ezért az újságokban, a plébániákon és a templomokban megvetést kell elviselnünk. Ezek nem számítanak! Mi vagyunk a hitvallók és a katolikus Egyház igaz gyermekei!


vissza

a KÖNYVTÁR oldalra                              a KEZDŐLAPRA