Modern balett a Mainz-i dómban
(forrás: www.kath.net – 2009. június 22.)

A Mainz-i dóm néhány nappal ezelőtt egy a katolikusok számára egyelőre még legalábbis megszoknivaló eseményre. Isten háza, mely ebben az évben ünnepli ezeréves fennállását, kapuit egy ú. n. „modern balett” számára nyitotta meg. A publikum a távozó mainzi balettigazgató, Martin Schläpfer négy 2005 és 2008 között készített koreográfiáját élvezhette, melyet a „balettmainz”-i együttes mutatott be, és melyet a nézők részéről nagy lelkesedés és vastaps fogadott.

Az előadást, melyet a Mainz-i dóm alapítvány javára rendeztek, felvette a német televízió és szeptember 5-én 22:30 órakor a balett est keretében a 3 sat-en közvetít majd. A második német tévétársaság az egyik média-partnere a „Ezer éves a Mainz-i Willigis dóm” jubileumi ünnepségsorozatnak, melynek keretében a mostani balettet bemutatták.

Az esten a Mainz-i állami színház intendánsa, Matthias Fontheim és a tévé társaság intendánsa, Markus Schächter mellett Mainz püspöke, Karl Lehmann bíboros, az általános vikárius, a dómdékán, valamint a dómkáptalan számos tagja vett részt.

A balett-estére a színpadot a mainzi dóm keleti kórusának lépcsői előtt állították fel. Hogy a nézők jobban követhessék az előadást, a dóm padjait megfordították.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA