90 éves iskolás részesült a keresztség szentségében
(forrás: www.kath.net – 2009. május 27.)

Nairobi/Kenya
A világ valószínűleg legidősebb elemista tanulója, a 90 éves kenyai Kimani Ng’ang’a Maruge megkeresztelkedett és az István nevet vette fel. Öt évvel ezelőtt lépett be Eldoret/Nyugat-Kenya város Kapkendniywa általános iskolájába – egyidőben 30 unokája közül kettővel. Maruge azért kezdett iskolába járni, mert meg akart tanulni olvasni, írni és számolni.

Amikor már tudott olvasni, elkezdte a Bibliát tanulmányozni. Ezáltal lett keresztény, mondta a dédapa. Egy katolikus iskolában oktatták a katekizmusra. A Szentírásban bukkant az István névre – „ez jó név olyan ember számára, mint én, aki sok szükséget szenvedett életében”.

A 2008 eleji kenyai parlamenti választásokat követő zavargásokban Marugének mindenét ellopták. Ekkor a menekülttáborban keresett menedéket. A Vöröskereszt gondoskodott róla, majd elvitte egy katolikus idősek otthonába Nairobi mellé.

Ahogy az ENI hírügynökség jelenti, Marugét az ottani Szentháromság templomban keresztelték meg. „Istenre bízom gondjaimat”, mondta az aggastyán, aki a keresztség szentségét tolószékben fogadta, és aki gyomorrákban szenved.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA