Egy utolsó megjegyzés az első találkozásról
(forrás: www.exsultet.net – 2009. október 29.)

Andrea Tornielli, a legmegbízhatóbb és leginformáltabb vatikáni tudósító az „Il Giornale” lapban közzétett cikkében a Pius Közösség és a Szentszék között létrejött első tárgyalási napról közölt néhány háttér-információt.

„Jól sikerült, a nehézségek továbbra is fennállnak”, mondta az egyik résztvevő a lapnak, „de a kezdet jó volt”. Az ülés előtt, már napokkal korábban a Pius Közösség tárgyalásra kijelölt tagjai a Vatikántól egyfajta előkészítő szöveget kaptak a párbeszéd témáival. Az első vitanapon a közösség annak a véleményének adott hangot, hogy néhány zsinati szöveg nem egyeztethető össze a tradícióval, míg a Szentszék szakértői ennek az ellenkezőjét állították.

„Nem lehet előre látni, hogy meddig fognak a tárgyalások tartani”, mondta a vatikáni forrás, „de úgy döntöttünk, hogy kéthavonta találkozunk, következésképpen valószínűleg nem sokkal karácsony után jövünk össze ismét. De a köztes időben is rendületlenül dolgozunk tovább, e-mailben cseréljük ki nézeteinket és a kérdéseket, hogy a következő találkozón, ha csak lehetséges, néhány pontban egyességre jussunk”.

A fotón a tárgyalásra érkező szakértők láthatók a Vatikán bejáratában (forrás: fsspx.info)


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA