Levada bíboros szenteli fel a Péter Közösség legújabb templomát
(forrás: www.summorum-pontificum.de – 2010. január 15.)

Denton/USA
Az Ecclesia Dei „új” bizottságának arculatát eddig titkára, Msgr. Guido Pozzo határozta meg, aki az „operatív ügyek” lebonyolításának felelőse is. A bizottság elnöke azonban az átszervezés óta nem ő, hanem a Hittani Kongregáció prefektusa – aki eddig a régi liturgia területén nem különösebben jelent meg – az amerikai bíboros, William Levada.

Ezért érdemel különös figyelmet az a hír, mely szerint 2010. március 3-án Levada bíboros szenteli fel a Péter Közösség amerikai szemináriumának most elkészülő templomát a Nebraska állambeli Dentonban,

Egyházjogilag az épület csak kápolna státusszal rendelkezik, de mivel kápolna alatt többnyire csak egy 20-30 főnek helyt adó épületet értünk, egy több mint 200 hívőt befogadó épületet – mint a Péter Közösség új „birtokát” – templomnak is mondhatunk.


HELYESBÍTÉS!
A Szent Péter Papi Közösség január 22-i sajtójelentése szerint a templomszentelést nem Levada bíboros, hanem Fabian Bruskewitz püspök fogja végezni, aki az ezt követő főpapi misét is celebrálni fogja. Bruskewitz a Nebraska-i Lincoln megyéspüspöke. Levada bíboros tehát nem celebránsként, hanem mint az Ecclesia Dei pápai bizottság elnöke vesz részt a ceremónián.

A képen Levada bíboros látható


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA