„Én nem megyek oda”
avagy
Mire van szüksége legjobban az Egyháznak a pedofil botrány után?

(forrás: www.kath.net – 2010. március 30.)

München/Németország
Március 30-án a kath.net internetes portálon megjelent egy hír a következő címmel: Ich (gay) nicht hin – amit nehéz magyarra lefordítani, mert egy szójáték van benne. A „gay” (buzi) angol szó ugyanis kiejtve nagyon hasonlít a német „gehe” = (én) megyek szóhoz. Vagyis a cím valójában azt jelenti, hogy „én nem megyek oda”.

A cikk összefoglalója így szól: „Májusban rendezik meg Münchenben a II. ökumenikus egyházi napot a homoszexualitás egyoldalú reklámozásával, köztük homokos fiatalok részére szervezett reggelit, egy „vigíliát a homofóbia áldozatainak” és a „homo-házasságok” egyházi megáldásért való különféle követeléseket.”

Ezután egy hosszú oldalon keresztül tucatnyi homokosoknak szóló program felsorolása következik (ilyen megszakításokkal: „Akiknek ennyi jó sem elég, az még tovább is válogathat a programok közül”), melyeket pont Áldozócsütörtökön és az ünnepet követő napokon tartanak magukat kereszténynek nevező hivatalos úgynevezett katolikus és evangélikus szervezetek aktivistái.

A rendezvény házigazdája a München-Freising Katolikus Érsekség és Bajorország Evangélikus-Lutheránus tartományi egyháza.

Aki tud németül és elbírja a borzalmakat, annak ajánlom, hogy olvassa el a cikket, mely itt található:
http://kath.net/detail.php?id=26181&print=yes

Aki kételkedik abban, hogy az Egyház megérdemli a büntetést, de úgy tűnik, semmiből sem tanul – annak is ajánlom a cikket.

A hírhez a magam részéről csak azt szeretném hozzáfűzni, hogy Siri bíboros (akit XII. Pius pápa utódául akart, és aki Ottaviani bíboros mellett a tradíció nagy harcosa volt a II: Vatikáni Zsinat alatt) egyházmegyéje, a genovai, mai napig Olaszország legkatolikusabb és leghagyományhűbb egyházmegyéje. XVI. Benedek pápa új szertartásmestere és az olasz püspöki konferencia új elnöke szintén genovai. És ez az az egyházmegye, ahol a legtöbb tridenti rítusú szentmisét mutatják be a normális egyházközségi miserendek keretében.
     Nos, Joseph Ratzinger München-Freising megyéspüspöke volt. A mostani megyéspüspököt XVI. Benedek pápa nem sokkal ezelőtt nevezte ki. A genovaihoz hasonló lelkületnek azonban a nyomát sem lehet ehelyütt felismerni.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA