Tradicionalista „rendbontók” megszakították a böjti előadást a székesegyházban
(forrás: www.kath.net – 2010. március 22.)

Párizs/Franciaország
A párizsi Notre-Dame székesegyházban egy rabbi nagyböjti előadását vasárnap rendbontók szakították félbe. A francia katolikus napilap, a „La Croix” beszámolója szerint a rendzavarók tradicionalista katolikusok voltak. A lap a továbbiakban arról számol be, hogy a rendbontók Rivon Krygier rabbit abban a pillanatban félbeszakították, ahogy megszólalt. „Hogy a gyalázatért vezekeljenek” hangosan elkezdték mondani a rózsafüzért.

Az újság beszámolója szerint ezután a nagyböjti konferenciát, melyen a párizsi érsek, Andre Vingt-Trois is jelen volt, a székesegyház sekrestyéjében folytatták. Miután a biztonsági őrök a tradicionalistákat eltávolították, a rabbi előadását követő vitára már megint a székesegyházban került sor.

A Szent X. Pius Papi Közösség üdvözölte a rendbontók „hitét és bátorságát”. Nekik köszönhetően sikerült a rabbit a sekrestyébe kiszorítani, jelentette ki a közösség francia főnöke, Regis de Cacqueray hétfőn a „La Porte Latine” internetes honlapon. Párizs székesegyháza „se nem zsinagóga, se nem szabadkőműves-templom”.

A Szent X. Pius Papi Közösség e hó elején szemére vetette a francia püspököknek, hogy más vallások követőivé válnak. Regis de Cacqueray, a közösség francia főnöke „botrányok sorozatáról” beszélt, és ebben a zsidó rabbi székesegyházban tervezett nagyböjti előadását is felsorolta. Ezáltal lendítik előre Franciaországnak a kereszténységtől való eltérítését. A párizsi érsekségben tartott nagyböjti előadás-sorozat témája „a II. Vatikáni Zsinat – korunk iránytűje”.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA