Európa elesése fenyeget
(forrás: www.kath.net – 2010. január 6.)

Prága/Csehország
Miloslav Vlk, prágai bíboros az Európában növekvő iszlám befolyás veszélyeire figyelmeztetett. A cseh média szerint Prága érseke e terjeszkedés okául Európa elkeresztényietlenedését jelölte meg. A szekularizáció nagy ütemben halad előre, és ezzel a Nyugat szellemi és erkölcsi alapelvei tűnnek el. „Talán tíz évünk van még arra, hogy ezt a folyamatot megállítsuk.”

Az iszlámnak a múltban nem sikerült fegyverrel meghódítania Európát, mondta a bíboros. Ma a szellem fegyvereivel harcolnak, és a mohamedánok olyan tökéletesen vannak felfegyverkezve, hogy napjainkban már Európa elesésére kell számítani. Jelenleg az iszlám Európában még elsősorban a bevándorlás és a magas születési arányuk által terjeszkedik, folytatta Vlk, de ez a jövőben alaposan megváltozhat, ha az iszlámhoz való áttérés hulláma felgyorsul.

Mindeközben a cseh média a 77 éves Vlk utódáról spekulál, aki kora miatt nemsokára elhagyja hivatalát. Lehetséges utódául elsősorban Hradec Kralova (Königgratz) püspöke, Dominik Duka valamint Litomerice (Leitmeritz) püspöke, Jan Baxant jön szóba.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA