A tradicionalisták bírálják a pápa látogatását a római zsinagógában
(forrás: www.kath.net – 2010. január 19.)

A kath.net internetes portál azon kívül, hogy hírt ad a Szent X. Pius Papi Közösség hivatalos kommentárjáról, és annak lényeget közli („a zsidóknak is hirdetni kell a Jézus Krisztus által minden embernek elhozott üdvöt, de ez nem történhet olyan prédikációval, mely az apostolok tanításától eltér”), még egy másik tiltakozó akcióról is beszámol.

A vatikáni rádióra hivatkozva a kath.net arról tudósít, hogy Veronában egy Pater Abrahamowicz köré szerveződött mintegy 100 főből álló Lefebvre-csoport vezeklő misét mutatott be, mellyel a pápa zsinagógában tett látogatása ellen „tiltakoztak”.

Mint arról korábban a hírügynökségek beszámoltak, Pater Abrahamowicz-ot (aki osztrák-olasz szülők fél-zsidó gyermeke) a Szent X. Pius Papi Közösségből a Williamson-ügyben tett nyilvános kijelentései miatt kizárták.

A mostani hírből az is kiderült, hogy a közösség korábbi híveiből egy radikálisabb csoport Pater Abrahamowicz köré rendeződött. Véleményük szerint, az Egyház által folytatott párbeszéd arról gondoskodik, „hogy a nem-katolikusok megmaradjanak tévedéseikben”.

A hírrel kapcsolatban lásd a következő cikket:
        A Szent X. Pius Papi Közösség kommentárja a pápa január 17-i látogatásáról a római zsinagógában


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA