20 új pap a Szent X. Pius Papi Közösség számára
(forrás: www.fsspx.info – 2010. június 30.)

A Szent X. Pius Papi Közösség június végére 20 új pappal gyarapodott. Június 19-én az amerikai Winona szemináriumában nyolc diakónust, hét amerikait és egy svájcit, szentelt pappá S. E. Alfonso de Galarreta segédpüspök.

Június 26-án szentelt pappá három, Csehországból, Dél-Tirolból és Svédországból származó, diakónust Bernard Fellay püspök Zaitzkofenben. A most 63 éves svéd Sten Sandmark atya az evangélikus egyház lelkésze volt, mielőtt 2006. július 30-án vissza nem tért a katolikus Egyház kebelébe a párizsi St. Nicholas-du-Chardonnet templomban, ahol augusztus 15-én ünnepélyes elsőmiséjét is bemutatja. (A mise fél tizenegykor kezdődik, a prédikációt a domonkos Jean-Dominique atya tartja.)

Végül, június 29-én a svájci Econe-ban Tissier de Mallerais püspök 9 diakónust szentelt pappá, nyolc franciát és egy svájcit.

E 20 újpaphoz még további 5 csatlakozik majd, akiket az argentin La Reja szemináriumban decemberben szentelnek pappá, ahol, mivel Argentína a déli féltekén fekszik, a szemeszter vége az új évvel esik egybe.

(A kép a Zaitzkofen-i szentelés alatt készült)

2010. július 6.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA