Seria a német bíróságokon
(forrás: www.fsspx.info – 2010. október 12.)

A „Spiegel online” egyik beszámolója szerint néhány év óta a német bíróságok már az iszlám jogot is gyakorolják. Az internetes portál német jogászokra hivatkozva adta ezt hírül honlapján. Különösen a család- és örökösödési-jogban használják egyre gyakrabban a seria előírásait, ha mohamedánok az érdekeltek. Ezzel a jogszakértők ellent mondanak Angela Merkel kancellárnő kijelentésének, aki azt mondta, hogy Németországban a német törvények és nem a seria van érvényben.

Az újság a továbbiakban arról is beszámol – amit egyébként a KNA (katolikus sajtóügynökség) is jelentett –, hogy például a Németországban élő jordániak a jordán jog szerint házasodnak és válnak.
     A különböző jogi elképzelések egymásmellettisége „a globalizáció kifejeződése; iszlám jogot ugyanúgy alkalmazunk, mint franciát”, idézi a „Spiegel online” az erlangi jogászt és iszlámszakértőt, Mathias Rohe-t.
     A német jog addig engedi e normák használatát, amíg azok a közrendnek és az alaptörvényeknek nem mondanak ellent. Ezért van a kényszerházasság és a megkövezés (még) megtiltva.

Az iszlám jog használatának e megokolása hajmeresztő. Mi lenne, ha a katolikus Egyház megpróbálná saját jogi elképzeléseit például a házasságot illetően a német bíróságokon érvényre juttatni? Akkor az érvényes katolikus házasságokat az állami bíróságokon nem választhatnák el!

A valóságban a liberálisoknak az iszlám hatalma előtti térdhajtásáról van szó, mely a német jogrendszer lerombolását eredményezi. Az iszlám egyre messzebbre fogja terjeszteni követeléseit, és a jogászokat és a politikusokat egyre nagyobb engedmények meghozatalára fogja kényszeríteni, amíg például a kényszerházasságot és még rosszabb dolgokat is „tolerálni” nem fognak.

2010. október 22.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA