Felháborodás Gaddafi missziós beszéde miatt
(forrás: www.kath.net – 2010. augusztus 30.)

Róma/Olaszország
Olaszországban felbolydultak a kedélyek Muammar Gaddafi, Líbia államfője körül, aki 500 fiatal olasz nőt arra beszélt rá, hogy térjenek át a mohamedán hitre. Előbb vagy utóbb úgyis az iszlám lesz egész Európa vallása, mondta Gaddafi Rómában vasárnap délután a líbiai akadémiában megrendezett találkozón, melyre egy olasz hostess-ügynökség 500 olasz nőt küldött. A nők fejenként 70 Eurót és egy Koránt kaptak Gaddafitól. A hírek szerint három nő tényleg úgy döntött, hogy mohamedán lesz.

Az „Iszlám Közösségek Olaszországban Uniója” relativizálta Gaddafi missziós kísérletét. Olaszország mohamedánjai nem törekszenek az ország iszlamizálására, csak a békés együttélésre, mondta az Unió elnöke, Izzedin Elzir.

Az ellenzékben levő demokratikus párt, az „Értékek Olaszországa” liberális párt és a kereszténydemokraták politikusai bírálták a líbiai elnök kijelentéseit. Mario Borghezio, a jobboldali „Észak Liga” Európa-parlamenti képviselője szerint Gaddafi „rendkívül veszélyes szavakat” használt.

Gaddafi Olaszország miniszterelnöke, Silvio Berlusconi meghívására tartózkodik Rómában, hogy a líbiai-olasz barátsági egyezmény aláírásának második évfordulójára rendezett ünnepségeken részt vegyen. Az alkalomra Gaddafi 30 berber csődört hozott magával, melyek a hétfő este tartandó ünnepélyen lépnek fel. A sötétség beállta után, amikor a Ramadan böjti tilalma véget ér, ad Berlusconi bankettet Gaddafi tiszteletére 800 meghívott vendéggel.

Az újságok beszámolói szerint nem világos, hogy Gaddafi római látogatása során meghív-e még további hostesseket. Hasonló akciót rendezett már tavaly novemberben, amikor a világélelmezési csúcs Rómában ülésezett.


A fenti hírhez kapcsolódik egy németországi esemény. Az állami bank egyik vezető tisztségviselője és a szocialista párt tagja, a 65 éves Sarrazin könyvet írt „Németország felszámolja önmagát” címmel, melynek a napokban volt a sajtóbemutatója. Amilyen örvendetes, hogy végre egy tekintély mer erről a problémáról a világ előtt nyilatkozni, annyira elképesztő, ahogy nem csak a média, Merkel kancellár és a többi párt képviselője támadt Sarrazin-nak, hanem a katolikus püspöki konferencia és más hivatalos katolikus szervezetek is elengedhetetlen szükségét érezték, hogy hivatalos nyilatkozatban ítéljék el a szerző megállapításait. Sarrazin a mohamedánoknak a német adófizetők terhére történő terjeszkedésére hívta fel a figyelmet, és azt mondta, hogy minden népnek, a zsidóknak és az araboknak is van saját génjük.
     Bizonyára nem túlzás azt mondani, hogy a történelemben példátlan eset, hogy fejlett, civilizált országok ilyen tömegesen, önként és dalolva kövessenek el öngyilkosságot.

2010. szeptember 1.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA