A ministráns-lányok dicsérete
(forrás: www.kath.net – 2010. augusztus 12.)

A következő hírt annak példátlan anti-katolikussága és ostobasága miatt érdekességképpen közlöm. Az pedig, hogy mindez a Vatikán hivatalos legfőbb újságjában jelent meg, egyenesen elképesztő, és jól jellemzi azt a szellemi légkört (lassan mondhatjuk tébolyt), ami ma a hivatalos egyházban uralkodik.


A nőnemmű ministránsok oltárnál való szolgálatának engedélyezése egy még fennálló egyenlőtlenséget törölt el, és a lányoknak lehetővé tette az Eucharisztia titkában való szolgálatot – a katolikus hit magját. Ezt írja Lucetta Scaraffia olasz újságírónő és történész a „L’Osservatore Romano” egyik cikkében.

Az oltárnál való segédkezés mind szolgálat mind privilégium, és mélyreható és felelősségteljes útja a keresztény identitás megélésének, írja Scaraffia az augusztus 7-én megjelent írásában. A gyerekek számára a ministránsként való szolgálat összehasonlíthatatlan, a hitet formáló tapasztalat.

A lányokat csak azért kizárni az oltárszolgálatból, mert nőneműek, súlyos egyenlőtlenség volt a katolikus nevelésben. Az 1994-ben a Vatikán által megadott engedély a lányok számára azt jelentette, hogy leromboltak egy akadályt. Ugyanakkor ezzel az a képzet, miszerint nemük miatt a lányok tisztátalanok, véglegesen eltöröltetett, írja Scaraffia.

2010. augusztus 22.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA