Ötezer abortusz után jött a megtérés
(forrás: www.kath.net – 2011. február 22.)

New York/USA
Bernard Nathanson, ismert ProLife-harcos és konvertita 2011. február 21-én, 84 éves korában New Yorkban elhunyt.

Nathanson az abortusz-ipar egyik vezető alakja volt. Bevallása szerint mintegy ötezer abortuszt hajtott saját kezével végre, és az általa vezetett abortusz klinikákon legalább 70 ezer további abortusz terheli a lelkiismeretét. Az 1970-es években azonban az akkor kifejlesztett ultrahang-vizsgálatok során készített felvételek meggyőzték arról, hogy a magzatok már emberek.

A felvételek annyira megdöbbentették, hogy hátat fordított addigi életének, és mély sajnálatát fejezte ki addigi munkássága miatt. „Aborting America” című könyvében beszámolt róla, hogyan hamisították ő és más abortusz-pártolók a tényeket, elsősorban az illegális abortuszoknál előfordult halálos áldozatok számát, hogy megszerezzék a művi terhesség-megszakításhoz a közvélemény jóváhagyását.
     „Egyike vagyok azoknak, akik ebbe a barbárságba vezették a világot”, vallotta meg. Széles körben keltett feltűnést az általa forgatott, a „Silent scream” [Néma sikoly] című filmje, melyben a magzatokról készített ultrahang-felvételeket mutatott be – egy film, mellyel kifejezetten sokkoló hatást akart elérni.

Az 1996-ban kiadott önéletrajzi kötetében, „The Hand of God” [Isten keze] Nathanson a katolikus Egyházba való konvertálásáról is mesélt. John O’Connor bíboros keresztelte meg, keresztanyja pedig az a Joan Andrews Bell volt, aki több mint egy évet töltött börtönben, gyakran magánzárkában az abortusz-klinikák elleni erőszakmentes tüntetéseken való részvételéért.


2011. február 23.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA