Abortuszt pártoló politikusok nem áldozhatnak
(forrás: www.kath.net – 2009. július 28.)

Antonio Canizares bíboros, az Istentiszteleti Kongregáció prefektusa ismételten megerősítette, hogy azok a politikusok, akik a legális terhesség-megszakításért szállnak síkra, nem áldoztathatóak meg.

Mivel ezek az emberek tettükkel súlyos bűnt követnek el, a püspök és a pap oldaláról a szeretet aktusa, ha megtagadják az áldoztatást, és ezzel a politikust az Eucharisztia szentségtörő fogadásától megmentik.

Szent Pál szavai szerint (1 Kor 11,27-31) ugyanis ítéletet von magára az, aki „méltatlanul”, tehát a súlyos bűn állapotában veszi magához Krisztus testét és vérét. Ezért ezen intézkedés a politikusok lelki üdvét szolgálja. És ez azt is elősegíti, hogy az a politikus, aki az abortusz vagy az eutanázia legalizálását támogatja, tudatára ébredjen e tette súlyosságának.

A püspökök feladatához tartozik, hogy „segítsenek a lelkiismeret helyes képzésén, a lelkiismeretet úgy képezzék, hogy az emberek az igazságnak megfelelően tudjanak cselekedni”. Ebben a püspökök segítségére lehet II. János Pál pápa Evangelium Vitae írása.


2011. március 5.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA