Kártérítés egy homo-pár számára
(forrás: www.kath.net – 2010. január 20.)

Egy Bed-and-Breakfast szállás tulajdonosainak 1800 font (kb. 2400 euro) kártérítést kell fizetniük Nagy-Britanniában egy homo-párnak, miután a telefonon előre megrendelt szobában megtagadták nekik az éjszakázást. A háztulajdonos házaspár keresztény hitére hivatkozott, amikor a férfiaknak nem engedte, hogy megosszák egymással a szobában található franciaágyat.

A bejegyzett társas kapcsolatban élő homoszexuális pár a bíróság előtt eredményesen hivatkozott az anti-diszkriminációs törvényre.

A szállásadók azzal érveltek, hogy kis, saját házukban berendezett vendégszobájukban már régóta szokás, hogy nem-házas párok és homoszexuálisok nem alhatnak együtt. A 70 éves férfi és a nála 4 évvel fiatalabb felesége a bíróság előtt ezt mondta: „Mi a Bibliát Isten szent, eleven szavának tartjuk, és ezért megpróbáljuk tőlünk telhetően követni.”

De a bíró úgy ítélkezett, hogy „a szociális berendezkedés Nagy-Britanniában” az elmúlt évtizedekben megváltozott. Bár elkerülhetetlen, hogy ez egyes személyek számára konfliktusokat hozzon magával, azért a törvényeket mégis mindenkinek be kell tartania.

A hírről beszámoló újság, a „Welt” rámutatott, hogy a „buzi párok általában szívesen látott utasok”, amit azzal indokolt, hogy „nekik rendszerint több pénzük van, mint a családoknak”.


(megj.: Tudomásom szerint az Angliából Szaúd-Arábiába tartó repülőgépeken tilos mindennemű keresztény szimbólum hordása, azaz ugyanaz az ország, amelyik most a keresztényeket hitük parancsainak megtagadására kényszeríti, a mohamedánok vallási érzékenységét előzékenyen tekintetbe veszi. Azt sem értem, hogy miért ítél minden európai bíróság úgy, hogy a keresztet a nyilvános helyekről el kell távolítani, mert az a mohamedánokat sérti. Csak nem azért történik mindez így, mert az araboknak és a homokosoknak sok pénzük van?)


2011. január 20.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA