Eutanázia gyerekek számára
(forrás: www.kath.net – 2008. november 12.)

Brüsszel/Belgium – 2008. novemberből
Hollandia után Belgium is legalizálni akarja az aktív eutanáziát a gyerekeknél. Ezzel a kormányzó liberális párt ugyanazt a szabályozást vezetné be a kiskorúaknál, mint ami a felnőtteknél már érvényben van. Ezek saját kérésre követelhetik az eutanáziát. Most a 12 évnél idősebb gyerekek számára ugyanezt a „jogot” akarják megadni. Sőt, 16 éves kor felett ehhez már a szülők engedélye sem szükséges.

Hollandiában az eutanázia a gyerekek számára is legális. A Groning-i egyetemi kórház orvosai röviddel ezelőtt már a 12 évnél fiatalabb gyermekek számára is megadhatják az eutanáziát. „Ha az orvosok úgy gondolják, hogy a szenvedés elviselhetetlen, vagy ha gyógyíthatatlan betegségben szenved a gyerek”, számolt be az engedélyezésről egy holland újság, mely szerint a „gyógyíthatatlan” nem jelent mást, mint „a súlyos fogyatékossággal élő bébik és gyermekek meggyilkolásának körülírása”.

Egy angol orvosi lap szerint Hollandiában már mintegy 90 csecsemőt öltek meg eutanáziával, ez az összes Hollandiában meghalt kisgyerekeknek a nyolc százaléka. Az újszülött-orvosok 45 százaléka, a gyerekorvosok 31 százaléka ölt meg már kisgyereket.


2011. március 1.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA