Hétgyermekes evangélikus lelkész nő akar lenni
(forrás: www.kath.net – 2011. január 25.)

Rees/Németország
Haldern (Alsőrajnai Rees) egyházközségének evangélikus lelkésze nő akar lenni. Hans-Gerd Spörkel hosszú évekig tartó identitás-keresés után bejelentette egyházközségének transz-szexuális hajlamait, miként erről egy sajtókonferencián 2011. január 19-én maga számolt be az újságíróknak. A lelkész külseje nőiesebb lett, jelentette a helyi média.

Spörkel a sajtónak elmondta, hogy nem fél attól, hogy elhatározása hatással lesz lelkészi pályafutására. Saját családjának a támogatását is élvezi, jó kapcsolatban van velük. Spörkel házas ember, két házasságából összesen hét gyermeke van. A lelkész félállásban egy kórházban is működik lelkigondozóként.

Ahogy az illetékes egyházmegye szuperintendánsa közölte, a közösség ebben a különleges helyzetben is kitart lelkésze mellett, és továbbra is őt kívánják lelki vezetőjüknek. Egyházközség és lelkész egy folyamatban vesz most részt, melynek vége még nem látható. Spörkel 26 éve Haldern lelkésze.


(megj:. A cikkben az evangélikus lelkészt következetesen „plébánosnak” nevezik, én ezt ugyanilyen következetességgel lelkésznek fordítottam.)


2011. február 3.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA