Vallás-közi „Isten-háza” Berlinben
(forrás: www.fsspx.info – 2011. április 20.)

Berlin központjában az első vallások közötti „Isten-háza” projekt megvalósulása egyre közelebb kerül. Az elkövetkezendő hetekben zsidók, keresztények és mohamedánok egyesületet akarnak alapítani, mely a város szenátusával együttműködve az építkezést vezeti.

A hírt a Sankt Petri-Sankt Marien evangélikus egyházközség lelkésze, Gregor Hohberg jelentette be 2011. április 19-én a berlini evangélikus akadémián.
     A 2008-ban megkezdett vállalkozás ötlete szintén ebből az evangélikus egyházközségből származik. A modern formájú épületet a Sankt-Petri templom alapjain állítják fel. A II. világháborúban súlyosan megrongálódott eredeti templomot az NDK-kormány 1964-ben elbontatta.

A vallások-közötti „Isten-házában” a három vallás külön istentiszteleti termeket kap, melyeket azonban a közös ünnepségekre össze lehet nyitni. Az építmény a vallások békés egymás mellett élésének építészeti szimbóluma akar lenni.
     Hohberg, saját beszámolója szerint, az együttműködéshez megnyerte a zsidó hitközséget és az iszlám „Fórum a kultúrák közötti párbeszédért” nevű közösséget. Az viszont még nem tisztázott, hogy ki viselje az építkezés költségeit, mondta a lelkész, aki bejelentette, hogy egyházközsége jó példával akar elöl járni, és ezért „pénzügyi előreteljesítést” ad. Berlin szenátusa a tervet „nagyon pozitív”-nak értékelte.


Az fsspx.info kommentárja:
Ezek Assisi, és a 20 éve folyó világvallás-találkozók gyümölcsei. „Isten olyan, mint egy hegy, melyhez sok út vezet”, vagy „Három gyűrű, és egyik sem az igazi”, ezek azok az elcsépelt szólamok, melyekkel a keresztények agyát folyamatosan átprogramozzák.

A következmények végzetesek: Az egy, igaz Istenben való hit eltűnőben van. Hiszen már a legelső, legalapvetőbb kérdésben nem egyeznek a válaszok a három vallásban.
     A keresztények azt mondják, hogy Isten háromszemélyű, a zsidók, hogy Jahve egy, a mohamedánok pedig egy olyan istenben hisznek, aki Mohamedet küldte nekik. Mohamed viszont, se a kereszténységben, se a zsidóknál semmilyen szerepet nem játszik.

Tehát e három vallás építészeti egyesülése nem más, mint szemfényvesztés, olyan a televízióból jól ismert szórakoztatás, melynek során az embereket felületes, andalító dallamokkal kábítják el. A szereplők természetesen nem szigorúan hívő rabbik, meggyőződéses mohamedánok, vagy Krisztus igazság-igényét feltétlenül hívő katolikusok. Hanem olyan „hívők”, akik már eleve nem hisznek saját vallások exkluzív igazában, és az „emberben való hit” szabadkőműves vallásában látják az emberek és a világ üdvét. Hogy az emberek kiben, hogyan és mi módon hisznek, az ő számukra már semmilyen szerepet nem játszik.

Ne csodálkozzon akkor senki, ha a hívő emberek e vállalkozás kudarcát előre megjósolják, nem azért, mert prófétai képességekkel bírnak, hanem azért, mert a Szentírásban ez áll:
     „A lerakott alapon kívül, amely Jézus Krisztus, mást senki nem rakhat.” (1 Kor 3,11)


A szerkesztő kommentárja:
Arra a kérdésemre, hogy különben értelmes emberek hogyan képesek a tényeket semmibe véve, azokkal homlok-egyenes dolgokat állítani, azokat minden eszközzel védeni, G. atya ezt válaszolta:
     Ezek az emberek eszközei azoknak, akik gyűlölik az igazságot. Az igazság tagadása, a hazugság pedig a rendetlenség szülőatyja. Tudják, hogy csak akkor uralkodhatnak az embereken, a világon, ha fenntartják és elősegítik, folyamatosan kiterjesztik, sőt növelik a rendetlenséget, a káoszt. Ezért harcolnak minden eszközzel az igazság ellen, és tesznek ennek érdekében olyan dolgokat, melyekre amióta ember él a földön, nem volt példa. Hiszen amióta az emberek közösségben élnek, e közösség elsődleges feladata a rend megtartása volt, mert csak ez adja minden közösség fennmaradásának alapját.


2011. április 21.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA