A Hittani Kongregáció elutasítja a Naju-i (Dél-Korea) jelenéseket
(forrás: www.kath.net – 2011. május 6.)

A Dél-koreai Naju helységben 1985 óta állítólag számos Mária-jelenés és csoda történt. Az illetékes megyéspüspök nem fogadja el a „jelenések” valódiságát, és egyházmegyéjében nyilvánosságra hozta a római Hittani Kongregáció elutasító levelét.

A Dél-koreai Kwangju egyházmegye érseke, Hyginus Kim Hee-jung megerősítette elutasító véleményét a Naju-i búcsújáróhellyel kapcsolatban, és közölte, hogy 2011. március 30-án levelet kapott a Hittani Kongregációtól, melyben az állítólagos Naju-i eseményeket a Vatikán „nem valódi keresztény tanításként” értékeli, és ezért visszautasítja.

Naju-ban Julia Kim asszony, saját állítása szerint, 1985 óta kap üzeneteket, észlel Mária-csodákat, melyek most is folytatódnak. Az illetékes érsek nem fogadja el valódinak a történéseket.
     A Hittani Kongregáció mostani levelében a továbbiakban az áll, hogy az úgynevezett „isteni csodák” messze állnak az igazi keresztény hittől. Julia Kim és mások maguk fordultak a Hittani Kongregációhoz a jelenések valódiságának elismeréséért. Az érsek hangsúlyozta, hogy a Vatikán elutasította az eddigi eseményeket és a jövőbeliekkel is ezt fogja tenni.

Kwangju érsekség már többször, 1998-ban, 2003-ban és 2005-ben utasítást adott ki, melyben a katolikusoknak megtiltotta, hogy a Julia Kim által szervezett rendezvényeken részt vegyenek. 2008 januárjában az akkori érsek, Andreas Choi Chang-mon még a latae sententiae kiközösítést is kimondta Julia Kim-re és követőire. A koreai püspöki konferencia elfogadta ezt a döntést.

Velük szemben Julia Kim Ivan Dias bíborosra, a Népek Evangelizálása Kongregáció prefektusára hivatkozik, aki az ő beszámolója szerint a hely elismerését kéri a koreai püspököktől.


2011. május 9.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA