A nagyobb nézettség érdekében engedélyezett buzi-számot azonnal le kell állítani
(forrás: www.kath.net – 2010. január 25.)

Bécs/Ausztria
Niki Lauda, az osztrákok egykori legendás Forma-1 pilótája, jelenleg egy repülőtársaság tulajdonosa élesen bírálta az állami tévétársaságot, mert a „Dancing Star” tánc-sorozatban a bevallottan homoszexuális Alfons Haider-nek megengedték, hogy férfi partnerrel lépjen fel. Lauda az „Österreich” című lapban ezért élesen bírálta a tévétársaság elnökét, Alexander Wrabetz-t. Botrány, hogy az ORF a fiataloknak „férfi táncol férfival” buzi táncstílust kínál látványként, ami valójában sehol nincsen. Haider úrnak ezt a nagyobb nézettségre törő buzi-számát azonnal le kell állítani.

Lauda szó szerint ezt mondta: „Ezt nagyon komolyan mondom. Fel vagyok háborodva, hogy a köztelevízió-ORF, melyet a mi pénzünkből finanszíroznak, nézettség növelése érdekében a buzi táncot propagálja. A mi kultúránkban létezik olyan, hogy jó hagyomány – és ebbe az tartozik, hogy a férfiak nőkkel táncolnak. Nemsokára eljön az az idő, amikor nyilvánosan kell bocsánatot kérnünk azért, hogy heteroszexuálisok vagyunk. Engem zavar, hogy a köztelevízió puszta nyereségvágyból, mert fél, hogy kevés nézője lesz, fontos hagyományokat tesz tönkre ebben az országban. Nem akarom, hogy a gyermekeim a tévében azt lássák, ahogy egy férfi férfival táncol – és hogy azt higgyék, ezt nekik is utánozniuk kell. A férfiak a mi kultúránkban évszázadok óta nőkkel táncolnak, és ezt nem szabad tönkre tenni. A nézettség nem minden az életben.”

Lauda támogatót is kapott Toni Polster, az osztrák futball-legenda személyében. Toni Polster így nyilatkozott: „Én személyesen szintén nem tartom jónak, amit Alfons Haider csinálni akar – hogy férfival táncoljon ebben a műsorban. Ha manapság kinyitom a tévékészülékemet, az az érzés kerít a hatalmába, én vagyok abnormális, mert heteroszexuális vagyok és nem buzi.


2011. január 30.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA