A szexuális visszaélésekről folytatott vita nem más, mint az Egyház elleni harc része
(forrás: www.kath.net – 2011. június 14.)

„A visszaélésekről szóló vitákat az elképzelhető legnagyobb kisiklások, elferdítések és egyház ellenes hadjáratok egyikének tartom”, mondta a Spiegel szerkesztője, Matthias Matussek. A visszaéléseknek mindössze 0,1 százaléka történt a katolikus Egyházban, mégis „a visszaélési botrányok óta mindenkit, aki katolikusnak tűnik, pedofiliával gyanúsítanak”.

Matussek a kölni „Domrádió”-nak adott interjújában nyilatkozott. Majd így folytatta: „A visszaéléseknek 99,9 százaléka a protestáns hitközösségekben, a sportegyesületekben és mindenekelőtt a családokban történik; ez a legnagyobb botrány”. Mert „a katolikus Egyház a villámhárító a kirívó társadalmi visszás helyzetért, melyről már nem kell beszélni”.

A katolikus könyveket író Matussek ebben az interjúban azt is hiányolta, hogy az Egyházban de facto többet beszélnek szociális és politikai témákról, mint a hitről és Istenről. Ezek a „reform-katolikus viharok nevetségesek, és elvonják a figyelmet a tényleges feladatunkról, amikor a templomba megyünk”.

A szerzővel kapcsolatban lásd a honlap e cikkét:
      Az Egyház sansza: félreismerhetetlenül katolikusnak lenni


2011. június 20.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA