13 egyházmegyés pap ment el a Szent X. Pius Papi Közösség paptalálkozójára
(forrás: www.fsspx.info – 2011. március 17.)

Hamvazószerda utáni csütörtökön 13 tiszteletreméltó plébános látogatott el Zaitzkofenbe, ahova a papszeminárium baráti találkozóra invitálta papbarátait.

Pater Laroche (a szeminárium egyik tanára) „A misztikus és a beteges jelenségek a lelkigondozásban” címmel tartott előadást. Délután Pater Schmidberger megismételt egy előadást, melyet P. Knittel 2011. január 8-án Párizsban a Rom-Kurier kongresszusán tartott. Ezt követően a barátságos légkörben elbeszélgettek az Egyház és a társadalom jelenlegi helyzetéről, majd a tiszteletreméltó vendégek hazaindultak.

Ecce quam bonum et quam jucundum habitare fratres in unum – Nézzétek, milyen jó és szép az, amikor a fivérek egyetértően együtt vannak.

A Papi Közösség német kerülete rendszeresen körlevelet ad ki az egyházmegyés papok részére. Hasonló leveleket küldenek szét Franciaországban, Amerikában és más disztriktekben is. Az egyházmegyés papokkal való törődés nagyon fontos helyet foglal el a Papi Közösségben. A 2006-os akció is ebből az aggodalomból indult el. Akkor 16.100 papnak küldték el a régi miséről készült oktató-dvd-t. Az akciónak nagy visszhangja volt.


2011. március 27.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA