A pápa új alelnököt nevezett ki az Ecclesia Dei bizottságba
(forrás: www.fsspx.info és www.summorum-pontificum.de – 2012. június 26.)

Az pius.info-n ez a hír a következő címmel jelent meg: „A Vatikán új tárgyalópartnert nevez ki a Pius Közösség számára”, most ez a cikk következik:

Joseph Augustine Di Noia olasz-amerikai kúriai érseket nevezték ki kedden az Ecclesia Dei bizottság alelnökévé. A 68 éves domonkos, aki eddig a szentségi kongregáció titkára volt, fogja a jövőben a bizottság elnökének – aki a Hittani Kongregáció prefektusa – a megbízására a tradicionális Szent X. Pius Papi Közösséggel folytatott megegyezési tárgyalásokat koordinálni. …

Egy magasrangú kúriai vezető és tapasztalt teológus e hivatalba helyezésével a Vatikán egyúttal megerősítette abbeli szándékát, hogy kibéküljön azokkal a tradicionális közösségekkel, akiknek egyházjogi státusza pusztán formálisan nem tisztázott. …

Bernard Fellay püspöknek jelenleg arról kell döntenie, hogy elfogadja-e a doktrinális preambulumot. Ez a legújabb, június 13-i tárgyalás óta minden egyéb, csak nem biztos.


E hírhez a www.summorum-pontificum.de még a következőket tette hozzá:

Augustin di Noia érsek kinevezése annyiban figyelmet érdemlő, hogy a bizottság e pozíciója, amióta 2009-ben a bizottságot a Hittani Kongregáció alá rendelték, betöltetlen volt. Előtte Msgr. Camille Perl volt a bizottság alelnöke.
     2009 óta a bizottság ügyeit ennek 2009-ben kinevezett titkára, Msgr. Guido Pozzo vezette, aki közvetlenül a kongregáció prefektusának, Levada bíborosnak volt alárendelve.

Az ezekben a napokban különösen produktív római „szakértők” ezért azt várják, hogy Msgr. Pozzo hamarosan más feladatot kap.


Mint ahogy e két beszámolóból is kiderül, e két weboldal és más katolikus oldalak szerkesztői is úgy gondolják, hogy a pápa válaszul nevezte ki az új alelnököt arra a lépésre, hogy Fellay püspöknek június 13-án nem az ő válaszát nyújtották át.

(A fotón az új alelnök)


2012. június 28.


vissza

a HABEMUS PAPAM oldalra                              a KEZDŐLAPRA