Megint boldoggá avatnak két modernista pápát?
(forrás: www.kath.net – 2012. július 13.)

Lehetséges, hogy I. János Pál és VI. Pál pápákat a hit éve alatt boldoggá fogják avatni. Ezt mondta José Saraiva Martins bíboros, egy nyugdíjazott kúria-bíboros, aki 2008-ig a szentté avatási kongregáció prefektusa volt. Bár egy boldoggá-avatási per „általában nagyon komplex”, e két ügyben nagyon jól előre haladtak.

Ha XVI. Benedek pápa II. János Pál pápa boldoggá avatása után tényleg boldoggá avatja ez utóbbi elődeit is, akkor a pápaság történetében ez lesz az első eset, hogy egy pápa egyszerre három elődét is boldoggá avatta.

Enrico Dal Covolo érsek, I. János Pál boldoggá avatási perének posztulátora és a Lateráni egyetem rektora, már egy héttel ezelőtt bejelentette, hogy a dokumentumok teljesek, és át fogják adni őket Angelo Amato bíborosnak, A Boldoggá- és Szenttéavatási Ügyek Kongregációja prefektusának. Ez a „Positio” két kötetet tesz ki, az első kötet I. János Pál pápa heroikus erényeivel foglalkozik, a második pedig életéről tudósít. Jelenleg azt vizsgálják, hogy Giuseppe Denora gyógyulása csodának minősül-e. Az olasz hívő rosszindulatú béldaganatból gyógyult meg, miután az elhunyt pápa közbenjárásáért imádkozott.

VI. Pál pápánál is már csak azt vizsgálják, hogy a bejelentett gyógyulás megfelel-e a csoda kritériumainak. Egy bébiről van szó, aki még anyja méhében gyógyult meg VI. Pál pápa közbenjárására.


(II. János Pál halála után azt reméltük, hogy véget ért a boldoggá és szenté avatás lejáratásának, és lám, az új pápa ebben is hűen utánozza elődét, amivel az Egyház végképp tönkreteszi a hitelét ezen eljárásoknak. Miközben mindegyik pápa bevallja, hogy az Egyház még soha nem volt ekkora válságban, mint most, e válság előidézőit sorra megdicsőíti.)


2012. július 17.


vissza

a HABEMUS PAPAM oldalra                              a KEZDŐLAPRA