Elvált és szülés előtt álló modell magzatát kézrátétellel áldotta meg Ferenc
(forrás: www.kath.net – 2013. április 24.)


Ferenc egy, nem sokkal a szülés előtt álló nő hasára tett kézzel adott áldást annak magzatára. A nő neve Ali Landry, akit 2006-ban az USA szépségkirálynőjének választottak. Az egykori szépségkirálynő most az egyik legkeresettebb modell.

A magzat pedig harmadik gyereke az Alejandro Gomez Monteverde mexikói rendezővel kötött házasságából.

A 39 éves Ali Landry-nak ez a második házassága (?). Mario Lopez-zel kötött első házasságát érvénytelenítették – Landry saját kijelentése szerint Lopez sok nőügye miatt.

Landry az áldás után így nyilatkozott: „A hála lenyűgöző érzését, ami a bébim és családom számára kapott ezen élmény miatt elönt, nem tudom szavakkal kifejezni.”


Ahogy Malakiás próféta könyvében áll: a ma tapasztalható óriás méretű hitehagyás elsősorban a papok hitehagyásának és árulásának a következménye. Se szeri, se száma azoknak az eseteknek, melyekben egy pap felelős hívei bűnéért.
     1. Ha valaki látott már divatbemutatót, akkor tudja, hogy nem lehet katolikus, aki modellként dolgozik. 2. Közbotrány, hogy valakinek – nyilván azért, mert híres – a fenti ok miatt érvénytelenítik a házasságát. Ha az illető hazudik, és az érvénytelenítés mégis a katolikus jog szerint történt, akkor a laikus bűne a nagyobb: hiszen nyilatkozatával félrevezeti az embereket. 3. Kislánykori emlékeim és felnőtt katolikus érzületem alapján számomra az a férfi, pláne pap, aki idegen nőket csókolgat, lábukat mossa és csókolja, és áldott állapotban levő nők hasát simogatja „cukros bácsi”. – Miért kellene megérinteni azt az embert, akit megáldanak? Mikor érinti meg az áldást osztó pap az eléje térdeplőket? És egyébként is, milyen üzenetet hordoz a hívek és a világ számára Ferenc eme újabb tette?
     Egy pap ismerősöm, akinek beszámoltam Bergoglio legújabb – természetesen futó kamera előtti – „gyöngyszeméről”, azt mondta, hogy rajtam kívül senkitől nem hallott erről az esetről, tehát szerinte csak én háborodok ezen fel. Vállalom. Mert én egyfelől nagyon-nagyon szomorú vagyok, másfelől nagyon-nagyon felháborodtam, annak ellenére, hogy az eddigiek ismeretében valójában már mindenre fel vagyok készülve. Ezek szerint Bergoglio nem csak az Egyházat veri szét a szabadkőműves vakarókanállal, hanem még cukros bácsi is.


Feltéve: 2013. április 25.


vissza

a HABEMUS PAPAM oldalra                              a KEZDŐLAPRA