Katolik-fóbia: feministák támadása Brüsszel érseke ellen
(forrás: www.kath.net – 2013. április 24.)

Brüsszel/Belgium
2013. április 23-án este André-Joseph Leonard püspököt, Brüsszel érsekét négy félmeztelen „femen”-aktivista támadta meg. A támadás a Brüsszeli Szabad Egyetemen, a „Blaszfémia: bűntett vagy véleményszabadság” címmel rendezett konferencián történt. Miközben a belga püspöki konferencia elnöke beszédét tartotta, négy félmeztelen aktivista lépett a pódiumra, akik kiabálások és rikácsolások közepette a Lourdes-i Madonnát ábrázoló flakonokból vízzel locsolták le az érseket – futó kamerák előtt.

Eközben az egyik meztelen fúria egy plakátot tartott a kezében a következő felirattal: „Stop Homophobie”. Mind a négy aktivista provokáló és szentségtörő feliratokat mázolt a felsőtestére: „My body, my rules”; „Anus Dei is coming”; „God save the gouine”; „In gay we trust”.

Leonard érsek csendben várta meg a támadás végét, és nem védekezett. Olykor becsukta a szemét, kezeit pedig összekulcsolta. A jelenet után az erősen átázott érsek megcsókolta az egyik földredobott Lourdes-figurát. Az aktivistákat a biztonsági emberek elvezették.


A korszellem prostituáltjai – Üldözött Egyház Európában
Írta: Giuseppe Nardi
katholisches.info – 2013. április 24.)

A keresztényellenes korszellem prostituáltjai megtámadták Leonard brüsszeli érseket, akit már eddig is több támadás ért. A keresztényellenes femen-akció tagjai akkor támadtak az érsekre, amikor az egy konferencia keretében egy professzorral vitatkozott a szentségtörés vagy a véleményszabadság határairól.

Az esetről készült felvételek olyan jelenetet rögzítenek, mely vadállattá vált fúriákat mutat, akik mindtha korbácsolnák az érseket, ami valószínűleg lelki intenciójuknak meg is felelt. Belgium hithű prímását 2010-es hivatalba lépése óta már több támadás is érte, többször lett tortadobálás áldozata, egyszer egy sajtóértekezleten, másszor saját székesegyházában a szentmise celebrálása közben. A botrányos aktusok elkövetőik az érsek „felháborító kijelentései”-vel indokolták tettüket. Egyre jobban látszik, hogy a keresztényetlen miliő nem képes többé a keresztény üzenetet elviselni, ezért el akarja hallgattatni, és ha eddig még szimbolikusan is, de fizikálisan is eliminálni akarja.

Belgiumban az elkeresztényietlenedés olyan mértékben előrehaladott, hogy a szélsőségesek bármit megtehetnek, mert se a jogállam, se a keresztények nem állnak nekik ellent. A keresztények azért nem, mert langyosak, az állam azért nem, mert magát egy francia mintájú laicista semlegességben vallásilag közönyösnek definiálja, és legfeljebb az iszlám és más nem-keresztény, európánkívüli vallásokkal szemben mutatkozik „nyitottnak”. Ezen a talajon nőnek ki a szélsőséges kifejezési formák, melyekben a szélsőségesek a Krisztus és Egyháza elleni gyűlöletüket a végsőkig felizzítják, és a jogállam védőgátjait fokonként ledöntik. A személy és a hivatal méltósága többé nem általánosan elismert java senkinek és semminek. A radikálisok törvénye egyre jobban átveszi a hatalmat.

Az interneten számosan kifejezték szolidaritásukat a megtámadott érsekkel. Többek között egy nyugalmazott püspök is, aki ezt írta: „Msgr. Andre-Joseph Leonard, Brüsszel érsekének a legmélyebb elismeréssel tartozom. … Kívánom, hogy példaképpé váljon mindannyiunk számára, mint az Egyház jogainak csendes, de határozott védője, és mint a püspöki és papi méltóságnak a posztmodern keresztényellenesség és egyházellenesség – ami egy állítólagos »civil harcos« ördögi maszkja mögé bújik – dagadó árja elleni félelemnélküli védelmezője,.”

A ronda, erőszakra kész feminizmus új dimenziót vesz fel, mely a kereszténység elleni harc mellett saját nőiességet is megpróbálja elpusztítani.


Leonhard érsekkel kapcsolatban lásd a honlap következő cikkeit:
      „Katolikus támadás” a belga érsek ellen
      Örömteli hír Brüsszelből és egy felkavaró Milánóból, „VI. Pál városából”
      Tortadobáló: „Az érsek abszolút megérdemelte”
      Belgium prímása „tridenti” misét mutat be


2013. április 25.


VISSZA


vissza

a KÖNYVTÁR oldalra                              a KEZDŐLAPRA