A katolikus egyház fejének legfontosabb programjai

1.
Ferenc Lampedusára utazik, hogy elsírassa a halottakat
(forrás: www.kath.net – 2013. július 5.)

Magántitkára, Alfred Xuereb (korábban XVI. Benedek második személyi titkára) szavai szerint Ferenc július 8-án az olasz szigetre, Lampedusára utazik (ahol az Afrikából érkező „boot-people”, hajókon menekülők landolnak), hogy elsírassa a halottakat.

A déli szegény országokból sok ember mindent feltett arra, hogy a gazdag északon próbálhasson szerencsét, de az idevezető úton életüket vesztették, mondta a Máltáról származó klerikus csütörtökön az újságíróknak. Ferenc látogatásával a gazdag és a szegény államok közötti mély szakadékra akar felhívni a figyelmet, mondta Xuereb.

Ferenc hétfőn három és fél órát tölt el a szigeten. Ez lesz Rómán kívüli első látogatása. A csütörtökön nyilvánosságra hozott program szerint Ferenc egy koszorút akar a tengerbe dobni, hogy így emlékezzen meg azokról a menekültekről, akik a tengerben lelték halálukat. Ezt követően találkozik a menekültekkel, majd misét mutat be.

2.
Ferenc a kábítószerbetegekhez megy
(forrás: www.kath.net – 2013. július 5.)

A Rio de Janeiro-ban tartandó világifjúsági találkozó keretében Ferenc a „San Francisco de Assisi” kórházban fel akar szentelni egy, a kábítószeresek számára készített új osztályt. A kórház vezetőségének nyilatkozata szerint az új osztály a lelkileg beteg embereknek új reményt és egy második lehetőséget akar adni, különösen a kábítószerfüggő gyerekeknek és fiataloknak. Ez lesz a pápai út „ferences pillanata”, véli Francisco Belotti testvér, a kórház főnöke.

A július 24-i látogatás előtt már hetekkel megkezdték egy kis tribün építését a kórház udvarában, ahonnan Ferenc és Rio érseke, Joao Orani Tempesta 500 meghívotthoz akar beszédet intézni. A kis kápolna falát is most festik újra, melyben a 10 perces ájtatosságot tartják. Ferenc a betegekkel és az ápolókkal együtt akar imádkozni és énekelni, és néhány kábítószerfüggő beteg élettörténetét meghallgatni.


[Ezek a katolikus egyház mostani fejének legfontosabb programjai, miközben Szíriában keresztény papok szenvednek az amerikai elnök támogatását elvező banditák által vértanúhalált, miközben Franciaországban a szabadkőműves hatalom a legbrutálisabb módon szerez érvényt a természetellenes törvényeknek stb. stb. Vég nélkül lehetne sorolni azokat a helyzeteket, ahol katolikusok várják a római pontifex megszólalását, állásfoglalását. Ezek a programok is tökéletesen mutatják, hova akarják Ferenc segítségével az egyházat bezárni.]


Feltéve: 2013. július 5.


vissza

a VATIKÁN oldalra                              a KEZDŐLAPRA