Homo papi közösség a katolikus egyházban
(forrás: www.katholisches.info – 2013. június 14.)

[Giuseppe Nardi cikke már hat hete fent van az interneten, de borzalmassága miatt eddig nem gondoltam lefordítására. Ferenc legújabb produkciója, egy szodomita kinevezése után azonban a legfontosabb részeket idézem a katholisches.info-n megjelent cikkből.]

Nem könnyű bizonyos dolgokról beszámolni, de Ferencnek a Vatikánban levő homo-lobbyról tett kijelentése hullámokat kavar. Vittorio Messori katolikus publicista ezzel kapcsolatban írta meg, hogy az interneten van egy oldal – neve: Venerabilis –, melyet egy Homosensible Roman Catholic Priests Fraternity üzemeltet.

A homo-szenzibilis papi közösség azt állítja, hogy homoszexuális és homofil katolikus papok laza egyesülése, és internetes oldaluk a homoszexuális partner-keresést szolgálja, melyen keresztül a homoszexuális papok egymás között kapcsolatot létesíthetnek vagy homoszexuális laikusok hasonló érzelmű papokat ismerhetnek meg, illetve fordítva. Ehhez az oldal chat-szobát működtet öt nyelven, köztük németül, egy twitter-szolgálatot, és néhány hírt is közöl a katolikus egyházból, természetesen homo- szenzibilis nézetből. A társkeresési hirdetések egyértelműek.
     Az oldalt olasz homoszexuálisok működtetik, és ennek megfelelően az olasz chatszobát látogatják a legtöbben, őket követi Spanyol-, majd Franciaország.

Hogy az üzemeltetők papok-e, nem lehet bizonyossággal megállapítani. Vittorio Messori azonban biztos abban, hogy igen. A németnyelvű oldalon ilyesmiket lehet olvasni: „Isten hozta, Németországban lakom, és azonos irányultságú férfiakat (papokat) keresek”, és ott áll az E-mail cím. Vagy: „Én is, mint hívő katolikus (az egyházon belül laikusként alkalmazott) rokonérzelműeket keresek a szeretet nevében…” – „Barátot keresek, papot, mint én.” Utána az elérhetőség.
     Az olasz nyelvű chatben még ennél is egyértelműbben zajlanak a dolgok: „Lucának hívnak Milánóból, és szeretnék megismerkedni egy komoly szándékú pappal, hogy csak vele közösüljek” – ez az egyik június 12-i bejegyzés. Május 23-án egy „Anonymus” ezt írta: „Jó napot, 67 éves vagyok, és olyan papokkal volt kapcsolatom, akik lelki, privát és szexuális életem számára fontosak voltak … szívesen venném fel római papokkal a kapcsolatot, hogy ismét átéljem ezeket a tapasztalatokat és érzelmeket.” Vagy: „Nős férfi vagyok, 50 éves, és egy buzi papot keresek diszkrét barátság céljából x.y. tájékán lakom [meg van adva a város neve]”. Május 15-i bejegyzés: „Ciao, Marconak hívnak, x.y. városból [itt is teljes név], egykori szeminarista, fiatal papot keresek.”

Május 1. óta a homo papi közösség, mely magát Fraternitas Sacerdotalis-nak nevezi, találkozóhelyet is hirdet a személyes és rizikómentes megismerkedés céljából, mégpedig Rómában a Feltrinelli könyvesboltban a Largo Argentina-n [óriási és mindig túlzsúfolt könyvesbolt] 18 és 20 óra között a Cafeteria-ban vagy a „filozófia és vallás” részlegen. „A Gregoriana jezsuita és az Angelicum domonkos egyetem szeminaristái számára ugyanezen a helyen 11 és 12 óra között.”

Roberto de Mattei nemrégen emlékeztetett arra a 2010-ben Chilében lezajlott konferenciára, ahol Tarcisio Bertone bíboros-államtitkár tudományos tanulmányok eredményeire támaszkodva a homoszexualitás és a fiatalkorúak szexuális zaklatása közötti evidens összefüggésre hívta fel a figyelmet. „A bűnök struktúráival szembeni hallgatás nem megengedett. Kötelesség a képmutatás fátylát letépni, akkor is, ha ezt egyesek az Egyház bepiszkításának tekintik. A kosz azonban a bűn, és nem a bűn elleni harc”, mondta a történész, aki ezután Damiani Szent Pétert (1007-1072) idézte: „Ezt a bűnt nem szabad normális bűnnek tekinteni, mert ez súlyosságában minden más bűnt felülmúl. Ez ugyanis megöli a testet, elpusztítja a lelket, beszennyezi a húst, megfojtja az intellektus világosságát, kiüldözi a Szentlelket a lélek templomából, bevezeti a nemi élvezet felizgató démonát, tévedésbe csábít…”


Feltéve: 2013. július 23.


VISSZA


vissza

a KÖNYVTÁR oldalra                              a KEZDŐLAPRA