Az egyházközségi tanács hatalma
(forrás: www.kath.net – 2013. október 15.)

Burgau-Naudau-Wörth/Ausztria
Egyházközségi tagok megint egyszer kiutáltak egy katolikus plébánost a plébániájáról. Ez nem ritka eset, de most ez Konrad Sterninger plébánossal történt, aki Ausztriában nagy népszerűségnek örvend.

Sterninger atyát 2013. szeptember 1-ével püspöke Kelet-Stájerország három plébániájának a vezetésével bízta meg. Alig pár héttel később azonban már véget is ért ténykedése a kijelölt plébániákon. Az okok nyilvánvalóak: Sterninger plébános világos és katolikus irányvonalával és a liturgia méltóságteljes ünneplésével megbotránkoztatta a helyi híveket és egyházközségi tagokat. Állítólag egy (új)diakónus is részt vett a plébános elleni hangulatkeltésben.

Sterninger október elején saját kérésére szabadságot vett ki, és a plébániákat, melyek most az összeomlás szélén állnak, visszaadta az egyházmegyének. Hogy a püspök küld-e még plébánost ebbe a három helységbe, nem tudni. Mert Sterninger elődjének életét is tönkretették az ottaniak, ő az alkoholba menekült.

A „Kleinen-Zeitung” újságban Burgauberg-Neudauberg polgármestere, Franz Glaser a plébánost „demagógnak és önmegvalósítónak” szidalmazta. Sterninger „abszurd képekkel” dúlja fel az embereket, és megtagadja a kézbe áldoztatást. Neudaus helyi főnöke, Wolfgang Dolesch azt nyilatkozta, hogy Sterninger atya „Mária felemelését” akarta bevezetni.

Az interneten – www.kathtube.com – számos felvétel található Sterninger plébánossal.


Feltéve: 2013. november 2.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA