Pagina Catolica: „Ferenc rabbi az övéi körében”
(forrás: http://poschenker.wordpress.com/ – 2014. január 26.)

„Íme mely jó és mely gyönyörűséges az atyafiaknak együtt lakniok” (132,1) [Káldi Biblia]

A pápa [?] a Santa Marta vendégházban több órát töltött az argentin zsidó közösségek 15 vezetőjével, köztük több rabbival.

A zsidó hírügynökség (AJN) az eseményről a következőképpen számolt be:

Jorge Bergoglio ex-bíboros ezen a csütörtökön az argentin zsidó közösségek 15 vezetőjével ebédelt. A Vatikán vendégházában, ahol Bergoglio székel, kóser ételt ehettek és héberül énekelhettek. Az egyszerű asztal, mely körül helyet foglaltak a vallások közi dialógus történetében mérföldkövet szimbolizált.

A 15 zsidó vezető egyszerűen el voltak ragadtatva. A katolikus egyházfő „fivéreiként” fogadta őket és az ebédet „történelmi pillanattá” varázsolta.

Az eseményről készült fotó villámgyorsan terjedt az interneten: Jorge Bergoglio ex-bíboros egy asztalnál, rabbiktól és a zsidó közösségek vezetőitől barátian körülvéve.

„Semmi nem lesz többé ugyanaz. Életemben ez feledhetetlen pillanat”, árulta el a zsidó hírügynökségnek az egyik zsidó közösség elnöke, aki részt vehetett ezen az összejövetelen. „A zsidó közösségnek a pápával [?] való együttléte világméretű transzcendenciát jelent.”

Skorka rabbi, Bergoglio régi barátja pedig ezt nyilatkozta: „Mélyreható kibékülést várunk.”

A Página Católica honlapján olvasható a teljes beszámoló számos kommentárral.


Feltéve: 2014. január 27.


vissza

a VATIKÁN oldalra                              a KEZDŐLAPRA