„A közös otthonnal törődni” – Bergoglio „imaszándékai” 2016 nagyböjtjére
(forrás: www.katholisches.info – 2016. február 6.)

A böjtbevezető idő végefelé, pár nappal Hamvazószerda előtt, 2016. február 6-án Bergoglio újabb személyes videóüzenettel örvendeztette meg az istentagadó, saját emberségébe szerelmes, azt istenítő világot. Most is az Alta Vendita, és általában a szabadkőműves terv szerint kialakított új vallás, a „környezetvédelem”-vallás terjesztéséért szállt síkra, amiből kitűnik, mennyire igyekszik, hogy saját és utódai számára ezen új vallás tiszteletbeli elnökének címét a világ hatalmasságaitól kiudvarolja és kiérdemelje.

Bergoglio a környezetért, bolygónk megőrzéséért és a környezetszennyezés ellen követelt „változást” az emberek viselkedési szokásaiban: „Szabadságot a fogyasztói társadalom rabszolgaságából”, ami „új életmódot” követel, „mert olyan változásra van szükségünk, ami mindannyiunkat egyesít”.

Bár a videó hivatalos neve: Bergoglio „imaszándékai”, Bergoglio mégsem imára szólít fel benne, hanem viselkedési szokásokra (ahogy első videójában is). Imádkozás helyett, a teremtésnek a környezetvédelmi értelemben vett megőrzésére buzdít. Kérése így hangzik: „Törődjünk mindannyiunk közös otthonával.”

A mostani videót, csakúgy, mint az elsőt, a vatikáni televízió központ felügyeletével a La Machi média- és reklámügynökség készítette. Terjesztésével egy a jezsuita rendre bízott ima-kezdeményezést, „ima-apostolkodást” bízták meg.

A képek a videóból valók. Magát a videót német aláírással itt lehet megtekinteni:
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=OyYZP0hhdXY

Magyar aláírással pedig itt:
https://www.youtube.com/watch?v=JZsfT2kPvhk


Feltéve: 2016. február 8. – két nappal Hamvazószerda előtt


vissza

AZ IDŐK VÉGE oldalra                              a KEZDŐLAPRA