„Mindezt a pogányok keresik” – Bergoglio „imaszándékai” 2016 nagyböjtjére
(forrás: www.katholisches.info és Magyar Kurír – 2016. március 11.)

Bergoglio márciusi videóüzenete – mely a „Nehézségek között élő gyermekekért és családokért” címet viseli – pár napos késéssel, március 10-én jelent meg.

Bergoglio: „…hogy a gyermekek egészséges és nyugodt körülmények között növekedhessenek”

Jézus: „Ne nyugtalankodjatok tehát és ne kérdezzétek: mit együnk? vagy: mit igyunk? vagy: mibe öltözzünk? Mindezt a pogányok keresik. Hiszen tudja mennyei Atyátok, hogy minderre szükségtek van. Ti keressétek először Isten országát s annak igazságát, és ezeket mind megkapjátok.” (Mt 6,31-33)

Bergoglio újabb jóember-üzenete pár nappal Szenvedés vasárnapja, és a 2014-és 2015-ös család-szinódusok eredményeit összefoglaló írásának nyilvánosságra hozatala előtt szintén a családdal foglalkozik. Sajtóhírek szerint a szinódusról megfogalmazott írás – melynek fő szerzője Bergoglio egyik legintimebb barátja, az argentin pápai katolikus egyetem rektora, Victor Manuel Fernandez – azon szakértőkben, akik már megtekinthették, „mélységes aggodalmat” keltett.

Bergoglio ezúttal is spanyolul olvasta fel „imaszándékát”. A Magyar Kurírnak a jezsuitáktól átvett fordítása így szól: „A család az emberiség egyik legértékesebb java – de nem a legsebezhetőbb is egyben? Amikor a család nem kap védelmet, ha gazdasági, egészségügyi és egyéb nehézségeknek van kitéve, a gyermekek szomorú légkörben nőnek föl. Szeretném megosztani veletek és Jézussal e havi imaszándékomat: Hogy a nehézségek között élő családok részesüljenek a szükséges támogatásban, és hogy a gyermekek egészséges és nyugodt körülmények között növekedhessenek.”


Megjegyzés: A videó főszereplője egy kislány, aki csaknem úgy van öltöztetve, és csaknem úgy viselkedik, úgy néz a megjelenő kisfiúra, ahogy egy olyan nő, aki éppen most akar elcsábítani valakit. Mindenesetre a gyermeki tisztaságnak a nyoma sincs se a külsejében, se a pillantásában.
     Jézus szerint az örök élet összehasonlíthatatlanul fontosabb, mint az evilági. És még azt is mondja, hogy a pogányok azok, (tehát semmi esetre sem az ő tanítványai, pláne nem legfőbb tanítványa, földi helytartója), akik elsősorban az evilági javak miatt aggodnak. Akkor most Bergoglio micsoda, kicsoda? Jézus szavaira támaszkodva, abban bízva, milyen választ adhat erre a kérdésre egy katolikus?

A képek a videóból valók. Magát a videót német aláírással itt lehet megtekinteni:
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=p4azDDdaVoE

Magyarul pedig a Jezsuita.hu/imaapostolság vagy a Magyar Kurír oldalán


Feltéve: 2016. március 15. – két nappal Szenvedés vasárnapja után


vissza

AZ IDŐK VÉGE oldalra                              a KEZDŐLAPRA