A zaitzkofeni papszentelés
(forrás: www.fsspx.info – 2009. június 27. és 28.)

Miután Winonában/Egyesült Államok június 19-én megvolt az angol-nyelvű területekre szánt papok felszentelése, most szombaton, 2009. június 27-én a Szent X. Pius Közösség Zaitzkofen-i Jézus Szíve papszemináriumában lezajlott a kispapok pappá szentelése. Két nappal később, Szent Péter és Pál apostolok ünnepén pedig Econe-ban is felszentelték a végzős papnövendékeket.

Míg az első és harmadik esetben a szentelések nyugodt légkörben folytak le, addig a németországi szenteléseket hetek óta mind a német püspökök, mind a média oldaláról felzúdulások előzték meg. Így történt, hogy a papszentelésen soha nem látott média-sereg jelent meg, melyek emberei kiáltó ellentétben álltak a „híranyagukkal”, a hívekkel és papokkal.

Az ország minden lapja tudósított a szentelésről, volt olyan szerző, aki miután látta a gyónók hosszú sorát, cikkében nem győzött eléggé felháborodni, hogy ezek még „itt tartanak”, a legsötétebb középkorban?

Az fsspx.info szerint, a helyi – regensburgi – püspök megtiltotta a máltai szeretetszolgálatnak, hogy a mintegy 1500 fős hívősereg mellé az 5 órás szertartás alatt szolgálatot teljesítsen (állítólag azt mondta nekik, hogy megvonja tőlük a támogatást, ha elmennek Zaitzkofenbe). Ezt a hírt a regensburgi hivatalos püspöki közlemény másnap megcáfolta.

Legnagyobb meglepetésre a katolikus internetes honlapok sem mutattak nagy megértést a Pius Közösség eme lépéséhez. Olyannyira, hogy a kath.net több felháborítóan ostoba és modernista kommentárt is megjelentetett ebben az ügyben. Nem úgy Robert Spaemann professzor, aki egy olvasói levélként kiadott írásban nagyon értelmesen magyarázta el a helyzetet.


KÉPEK A PAPSZENTELÉSRŐL

























további képek az fsspx.info oldalon láthatók


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA