A progresszisták jelöltje
(forrás: www.fsspx.info – 2010. november 17.)

Mint ahogy nemrégiben a A pápa 24 új bíborost nevez ki című cikk beszámolt róla, október 20-án a pápa nyilvánosságra hozta a november 20-án kinevezendő 24 új bíboros nevét.

A cikk felsorolta a konzervatívnak számító bíborosokat, míg a másik oldalról csak Marx, müncheni érsek nevét említette. Az fsspx.info most a liberálisnak számító leendő bíborosokat is bemutatta. Közéjük tartozik Sardi érsek, az amerikai Wuerl érsek, a már említett müncheni Marx érsek, de mindenekelőtt Ravasi érsek, akit az fsspx.info cikkírója bővebben is bemutatott.

Gianfranco Ravasi, a Kultúra Pápai Tanácsának elnöke, a szó valódi értelmében modernista, teljesen elkötelezett a történelmi-kritikai biblia-exegézisnek. Amikor néhány évvel ezelőtt Assisi érsekévé akarták kinevezni, a tanácskozó grémium elé tették az ő tollából származó cikket Krisztus feltámadásáról, mely a következő címet viselte: „Nem feltámadott, hanem felemelkedett”.
     Ezt meglátva, Re bíboros, a püspökkongregáció prefektusa kihúzta nevét a listáról.

Figyelmes vatikáni szakértők Ravasi érsekben (november 20-tól bíborosban) látják a progresszisták és a modernisták jelöltjét a következő pápaválasztáson.

2010. november 19.


vissza

a HABEMUS PAPAM oldalra                              a KEZDŐLAPRA