Rómába kérették a rendfőnököt
(forrás: www.fsspx.info – 2011. augusztus 19.)

Pater Franz Schmidberger a Pius Közösség németországi disztriktjének vezetője a szeptemberi Mitteilungsblatt bevezetőjében a következő hírről számol be (amit Fellay püspök már hetekkel ezelőtt egy prédikációjában nem hivatalosan bejelentett):
     „A közösség rendfőnökét és két asszisztensét, Niklaus Pfluger és Alain-Marc Nély atyákat 2011. szeptember 14-ére rendkívüli megbeszélésre Rómába kérették.”

Schmidberger atya szó szerint ezt írja:

„Pontosan ilyen értelemben kérjük mennyhez szóló könyörgésüket szeptember 14-ére. Ezen a napon, a Szent Kereszt Felmagasztalásának ünnepén, lesz Mgr. Fellay, tisztelt rendfőnökünk kihallgatáson Levada bíborosnál, a Hittani Kongregáció prefektusánál, hogy a Róma és a Pius Közösség között lefolyt csaknem kétéves tanbeli párbeszéd eredményét megvitassák.”

Figyelemreméltó, hogy nem csak a rendfőnököt, hanem a Szent Pius Papi Közösség egész vezetőségét – a főtanácsot – Rómába rendelték. A közösség főtanácsa a rendfőnökből és két asszisztenséből áll.

Általában mindenki úgy gondolja, hogy e találkozónál a közösség egyházjogi helyzetéről lesz szó. Bár XVI. Benedek pápa 2009. január 21-én visszavonta az 1988-as kiközösítési dekrétumot, tehát ettől kezdve a közösség hivatalosan sincs többé „kiközösítve”, de az egyházjogi státusz a mai napig nincs tisztázva.

A Szent X. Pius Papi Közösség ellenségei, különösen a német püspöki kar, ezt a nyitott kérdést újra és újra ürügynek használja, hogy a közösséggel való együttműködést visszautasítsa, ahogy ezt a legfiatalabb példák, az osztrák Jeindl atya otthoni első-miséje és a német hívek Altötting-i zarándoklata mutatja.

Minden katolikust arra kérünk, aki a szentségeket a Szent X. Pius Papi Közösség templomaiban és kápolnáiban fogadja, hogy ezt a találkozót a Szent Kereszt Felmagasztalásának ünnepén zárja imáiba.

A hírrel kapcsolatban lásd Williamson püspök úr eheti kommentárját:
     „Görög ajándékok”


2011. augusztus 25.


VISSZA


vissza

a KÖNYVTÁR oldalra                              a KEZDŐLAPRA