BERGOGLIO TARTHATATLAN

„Ne egyetek annyit és menjetek a templomba”, minden jót kívánok nektek 5774-re
a spanyol eredeti címe: BERGOGLIO IMPARABLE: “No coman tanto y vayan al templo”; les deseo lo mejor para 5774.
(forrás: http://poschenker.wordpress.com – 2013. szeptember 6.)

Ferenc keresi a közelséget idősebb fivéreivel

Ferenc a zsidó újév alkalmából felhívta a DAIA-t [Delegación de Asociaciones Israelitas Argentinas]. „Ne egyetek annyit és menjetek a templomba”, tanácsolta Ferenc azon közösségek vezetőinek, akik ezen a napon a DAIA székhelyén a tradicionális Rosh Hashaná-áldomásra összegyűltek.

Ferenc telefonhívása pont a lejaim (áldomás) közepén érkezett, melyet a közösség a zsidó újév, a Rosh Hashaná ünneplésére szervezett, és amikor a magasrangú pontifex ezt megtudta, viccből a fenti tanácsot adta nekik, mely a jelenlevőkből – az egyesület mintegy száz vezetőjéből, funkcionáriusából és tagjából – hálás és általános tetszésnyilvánítást váltott ki.

Ferenc minden jót kívánt nekik az 5774-es évre, és a szokásos kérésével búcsúszott tőlük: „Ne feledkezzetek meg imádkozni értem.”

Meglepő telefonálása személyes telefonbeszélgetéseinek abba a hosszú sorába illeszkedik, melyeket Jorge Bergoglio, mióta pápává [?] választása óta elhagyta Argentínát, személyesen folytat hazája különböző polgáraival, az újságárustól a kormányzóig, a cipészétől az állítólag megerőszakolt nőig. Olyannyira, hogy egy olasz humorista kidolgozott egy protokollt azok részére, akiket esetleg meglepetésszerűen felhív a pápa [?].

A DAIA-nak szóló telefonhívás szívesen látott meglepetés volt egy olyan vallási közösség számára, akikhez Bergoglio-t szoros baráti kötelék fűzte Buenos Aires-i érseksége idején.

(A fotón Bergoglio bíboros a DAIA tagjaival látható)



Hétfőn felhívott valaki, és azt kérdezte, tudok-e arról valamit, hogy Ferenc pápa [?] meghajolt egy mohamedán nő előtt. Őt ugyanis egy 80 éves idős katolikus asszony állította meg az utcán, hogy ő ezt látta a tévében, és hogy hogyan lehetséges az ilyesmi. A világhálón utánanézve, a következő oldal jött ki elsőnek:

A pápa meghajolt a jordán királyné előtt
(forrás: http://www.estihirlap.hu/ – 2013. augusztus 30.)

A protokollt semmibevéve Ferenc pápa meghajolt Jordánia királynéja, Rania királyné előtt mikor fogadta őket.

A pápának évszázadok óta kijár a kézcsók és a tisztelet, nem csak mint a vatikáni állam fejének, hanem mint az 1.2 milliárd katolikus fejének is. A pápa azonban már sokadszorra hagyta figyelmen kívül a kötelező protokollt. Az argentin elnökasszonyt, Christina Kirchnert például a beiktatása előtti napon arconcsókolta, mikor az államfő meglátogatta.
     „Soha nem puszilt még meg pápa” mondta a találkozó után Kirchner asszony. Egy másik alkalommal pedig a brazil elnökasszony adott a pápának két puszit az arcára.
forrás: telegraph.co.uk


A keresztény sajtóorgánumok elhallgatták a meghajlást, ők csak ezt írták a találkozóról

Ferenc pápa fogadta II. Abdalláh jordániai királyt
(forrás: http://kereszteny.mandiner.hu/ – 2013. augusztus 31.)

A szíriai helyzet békés megoldását nevezte az egyetlen kiútnak Ferenc pápa és II. Abdalláh jordániai király csütörtökön vatikáni találkozójukon – közölte a Szentszék.

II. Abdalláh feleségével, Rania királynével együtt beszélt a pápával. Ezt követően a jordániai delegáció Tarcisio Bertone szentszéki államtitkárral és Dominique Mamberti vatikáni külügyminiszterrel is tanácskozott. A jordániai király látogatása alkalmából a Vatikánba érkezett Maroun Lahham jordániai érsek, aki csütörtökön úgy nyilatkozott a Vatikáni Rádiónak, hogy Szíriában az „észnek kell győzedelmeskednie”. Kijelentette, hogy Jordániában és az egész térségben mindenki fél a Szíriával szembeni katonai csapástól, mivel „az erőszak mindig erőszakot szül”. Az érsek úgy fogalmazott, senki sem hiszi el, hogy az Egyesült Államok és Európa az emberi jogokat és a gyengéket védi. „Mindenki saját politikai-gazdasági hasznát keresi(…) reméljük, hogy a nagy országok háború helyett a békét választják” – mondta, s hangsúlyozta, hogy Jordánia kis ország, de jelentős szerepe lehet a szíriai válság békés megoldásában.


A www.estihirlap.hu/ oldalon a cikk alatt a következő szöveg áll:

Hasonló hírek
Ferenc Pápa felhívta a megerőszakolt nőt
Ferenc Pápa egy levélre válaszolva hívta fel azt az argentin nőt, akit egy rendőr erőszakolt meg. Az argentin nő 10 napja írt a pápának azt állítva levelében, hogy egy rendőr...

Ferenc pápa fogadta az izraeli államfőt
Jeruzsálembe hívta meg Ferenc pápát Simon Peresz izraeli elnök a katolikus egyházfővel kedden tartott vatikáni találkozón. A pápa és az izraeli elnök félórás négyszemközti megbeszélése elején Simon Peresz arra kérte...

Ferenc pápa hajnali öt körül kel, este 10-kor fekszik le, menzán ebédel
Ferenc pápa reggel háromnegyed ötkor kel, és a szobájában levő vezetékes telefonnal hívja fel azokat, akik segítséget kérnek tőle – írta a La Repubblica című olasz napilap, amely az egyházfő...

Ferenc pápa világiakra bízta a Vatikán gazdasági átvilágítását
Újabb, ez alkalommal világi szakértőkből álló bizottságot nevezett ki Ferenc pápa a Vatikán gazdasági-adminisztrációs működésének reformjára – közölte a Szentszék pénteken. Hét olasz és külföldi jogász, közgazdász, pénzügyi és vállalati...


Az utolsó rövid hír hosszabban kifejtve ITT olvasható, a hírekhez fűzött kommentár pedig ITT


Feltéve: 2013. szeptember 7.


vissza

a VATIKÁN oldalra                              a KEZDŐLAPRA