„Amit tenni akarsz, tedd meg mielőbb!”
(forrás: http://poschenker.wordpress.com/ – 2014. január 14.)

Pater Pinaud utolsó válasza Fellay püspöknek: Most már elég volt!

Annak a forradalomnak, mely jelenleg a Szent X. Pius Papi Közösséget rázkódtatja, újabb áldozata van. Ki lesz vajon a következő?

„Mondom nektek, ha ezek [tanítványaim] elhallgatnak, a kövek fognak megszólalni.” (Lk 19,40)

Rendfőnök úr,
megkaptam december 12-i válaszát az én ugyanazon hónap 9-én írt levelemre. Ebben Ön tudomásul veszi fellebbezésem visszavonását, és megerősíti „a 2013. október 28-i büntetőügyben Wuilloud atya által rám kiszabott ítélet hatálybalépését”, és egyúttal felszólít arra, hogy „quam primum Montgardin-ba költözzek” [ezen ítélettel kapcsolatban lásd a honlap következő cikkét: Adrien Lubier (az FSSPX egyik „jótevőjének”) nyílt levele Fellay püspökhöz].

A peremre való nyolc hónapi érthetetlen várakozás után [P. Pinaud Jaidhofban, az osztrák disztrikt székhelyén volt „bezárva”, ahol P. Frey, az új disztriktfőnök kézbesítette neki az ítéletét, aki perének tárgyalásán is részt vett – a Lenin-fiúk mintájára amolyan Fellay-fiúként], magántitkárának hirtelen buzgóságát megfelelően értékelni tudom, mert már 2013. december 10-én felhívta egyik bátyámat, akinek türelmetlenül a szemére hányta, hogy nem ismeri a telefonszámomat! Ugyanezen a napon este fél 10-kor hívta fel szüleimet, hogy megtudja, hogy vajon ott vagyok-e, és megtudakolja mobiltelefon-számomat. Azt a számot, ami nyolc hónapon keresztül a mai napig nem tűnt számára fontosnak.

Ha a lexikonban kikeressük a „csalás”, „paródia” és „látszatcselekvés” kifejezéseket, látjuk, hogy ezeket mind vonatkoztatni lehet egy látszat jogi eljárásra. Ez a csalás sokáig tartott, de most már a vége felé közeledik. Ha eddig belementem abba, hogy egy per paródiáját elviseljem, akkor ezt nem abban a reményben tettem, mert azt hittem, hogy igazságot fognak nekem szolgáltatni, hiszen nekem személyesen 2011 augusztusa, azaz Gabunból való visszatértem óta, semmiféle kétségem nincs afelől, hogy Ön semmire nem értékeli az adott szót. Csak azért viseltem el ezt az ál igazságszolgáltatást, hogy paptársaimnak újabb lehetőséget adjak, hogy az Ön intellektuális tisztességtelenségéről meggyőződhessenek.

Most azonban elég volt!!

A mértéktelenül túlzott büntetés mutatja, ha mégis szükséges, hogy ez a „groteszk és nevetséges” színjátéknak semmi köze az igazsághoz, hanem egy be nem vallott szándékot palástol [alighanem Fellay püspök azon szándékát, hogy kerül, amibe kerül, de közösségét behajtja Bergoglio aklába, de ennek az a feltétele, hogy előbb mindenkitől megszabadul, aki ezt ellenzi – ezzel kapcsolatban is lásd a következő cikket: Menzingen a végsőkig elmegy saját papjainak a megalázásában].
     A http://lefebvristes.forum-box.com/ oldalon 2013. november 11-én „Austremoine” néven közzétett bejegyzés után [lásd: http://lefebvristes.forum-box.com/t2211-La-condamnation-justification-de-monsieur-l-abb-Nicolas-Pinaud-FSSPX.htm: La condamnation-justification de monsieur l’abbé Nicolas Pinaud (FSSPX)] Ön pár nappal később, november 20-án Zürichben találkozott e cikk szerzőjével [talán ő ugyanaz, mint az Adrien Lubier (az FSSPX egyik „jótevőjének”) nyílt levele Fellay püspökhöz című nyílt levél szerzője, azaz az FSSPX egyik fontos „jótevője”?], akivel bizalmasan azt közölte, hogy ő nem tud mindent. Mindenekelőtt Ön azt állította, hogy ő nem tudja, hogy én egy „nagy manipulátor” vagyok, és hogy ez a per, legalábbis, ami engem illet, csak a „jéghegy csúcsa”. Ezek szerint az ítéletem tehát egy jéghegyet és egy manipulálást büntet, amiket a vádiratban nem írtak le pontosabban. Micsoda jéghegyről és milyen manipulációról van szó? Nem pont ezek a megjegyzések az Ön manipulatív vádaskodásai, amiket mind Ön, mind az Ön szoros munkatársai olyan jól tudnak megfogalmazni?

Ön tudja, hogy Mgr. Tissier de Mallerais mit mondott az ítéletemről: semmis, mert többek között még a nekem formálisan felrótt vád, azaz együttműködés sem létezett.

Ilyen körülmények között Ön arra kényszerít engem, hogy ezen az álszent vágányon ne utazzak tovább. Ha még egyszer a hatalommal való x-szeres visszaélés számára rendelkezésre bocsátanám magamat, ártanék a Szent X. Pius Papi Közösség javának. Ezért se nem okos, se nem erényes ezt a komédiát meghosszabbítani.

Az Ön szánalomra méltó és kegyetlen magatartása azokra a szavakra emlékeztet engem, amiket Jeanne d’Arc hóhérainak vágott arcába: „Püspök, általad halok meg.”

Az Ön vaksága és az Ön makacssága, amivel a mi Szent X. Pius Papi Közösségünk identitását szétzúzza, megdöbbentenek engem. Ön mindennemű tanácsot figyelmen kívül hagy, és konokul követi szubverzív célját, és eközben papjai holttestén gázol át.
     Úgy tűnik, nincs semmi, ami Önt ebben feltartoztathatná. Mit tehetek mást, minthogy isteni Mesterünk szavait szegezem Önnek, melyeket Ő annak a tanítványának mondott, aki elárulta Őt: „Amit tenni akarsz, tedd meg mielőbb!” (Jn 13,27)

Most már elég!

Poitiersi Szent Hilarius ünnepén, azaz 2014. január 14-én [magyarul: Szent Vidor püspök, hitvalló és egyháztanító ünnepén]

Pater Nicolas Pinaud
suspens a divinis, az Ön igazságszolgáltatása szerint

A képen olvasható idézet: Mt 26,66: „Méltó a halálra!”


Feltéve: 2014. január 15.


VISSZA


vissza

a KÖNYVTÁR oldalra                              a KEZDŐLAPRA