„Köszönet a jó munkáért”
(forrás: www.summorum-pontificum.de – 2008. szeptember 4.)

Az elmúlt hétvégén ülésezett a Krisztus Király Intézet évi káptalanja az olasz Gricigliano-ban. A rendezvény díszvendégei Jean-Pierre Cardinal Ricard, Bordeaux érseke és a Apostoli Szignatúra, az Egyház Fölebbviteli Bíróságának újonnan kinevezett prefektusa, Burke érsek voltak.

Ricard bíboros – ilyen formában ugyancsak váratlan – köszönettel üdvözölte az egybegyűlteket: „A francia püspökök nevében mondok Önöknek köszönetet az intézet papjainak Franciaországban nyújtott jó munkájáért.” Burke érsek hatásos szertartás keretében koronázott meg egy Jézus Legszentebb Szíve szobrot. Az intézet internetes honlapján számos fotó található a bíboros látogatásáról és a koronázási szertartásról.

Miként élesszemű megfigyelők rögtön megállapították, az érsek egy a 60-as években a zsinatra hivatkozva „eltörölt” alakú cingulumot viselt. De a Gricigliano-ban készült fotók ezen kívül még azt is megmutatják, hogy a klerikusok nyilvános fellépéseinél megszokott színgazdagság a továbbiakban nem merülhet ki a farmerek és tarka ingek színeiben.

Lásd ezzel kapcsolatban még:
      XVI. Benedek alatt a római kúria katolikusabb lesz


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA