Ami még ezen a héten történt
(forrás: www.summorum-pontificum.de – 2008. június 28.)

Angliából jó hír érkezett: Liverpool érseke, Patrick Kelly Nagy-Britannia első személyi plébániáját készíti elő a régi rítus számára. A személyi plébánia központja a liverpooli St. Vincent de Paul templomban lesz.

Németországból örvendetes hír, hogy a Nagy Szent Gergely rítusú szentmisét (Hoyos bíboros elnevezése) Limburgban a jövőben nem a félreeső Heppel-rendház kis kápolnájában, hanem a város központjában fekvő Anna templomban mutatják be.

Szintén Németországból és szintén örömteli megfigyelés, hogy az eddig Rómához igencsak távolságot tartó katolikus hírügynökség (KNA) főszerkesztője, Ludwig Ring-Eifel kétszer is pozitívan tudósított XVI. Benedek pápa reform törekvéseiről. (Ezzel kapcsolatban lásd a következő cikket: Ködösítés).

A távoli amerikai Wisconsin állambeli Mazomanie városból az a figyelemre méltó hír jutott el hozzánk, hogy a St. Barnabas templom új plébánosa kijelentette, hogy az egyházjognak megfelelően a jövőben nem enged lányokat ministrálni. A bejelentését követő felháborodás mérsékelt volt.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA